Yine Bir Tren Faciası! Yüksek Hızlı Tren Kaza Yaptı Ölü ve Yaralılar Var...

TAKİP ET

Ankara'dan Konya'ya günün ilk seferini gerçekleştiren Yüksek Hızlı Tren yoldaki kılavuz trene çarparak devrildi. 4 kişinin öldüğü kazada 43 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Ankara'dan Konya'ya doğru hareket eden yüksek hızlı tren yolda kılavuzluk yapan başka bir tren ile çarpışmasının ardından korkunç bir kaza meydana geldi. Meydana gelen kaza sonrasında 4 kişi ölürken 43 kişinin yaralı olduğu bilgisi geldi. Olay yerinde incelemeler hala devam ediyor. Şimdilerde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kaza hakkında detaylı bir incelemenin başlatıldığı öğrenildi. 

Sabah saatlerinde Ankara Konya seferini yapmak üzere harekete geçen Yüksek Hızlı Tren bir süre sonra yolda kılavuz tren olarak bilinen vagona sert bir şekilde çarptı. Çarpmanın etkisi ile birlikte iki vagon bölgede hızla devrildi. Olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından Ankara Valiliği konu hakkında bir açıklama yaptı. Kaza sonrasında 4 vatandaşın hayatını kaybettiği ve 43 kişinin yaralandığı bilgisi geldi. Savcılık bölgede araştırmalar yapıldığını ve konu hakkında soruşturmanın başladığını dile getirdi. 

YOL KONTROLÜ YAPILDIĞI SIRADA ÇARPIŞMA MEYDANA GELDİ

Kaza sabah saatlerinde Yenimahalle ilçesinde yaşandı. Günün ilk seferi gerçekleştirilirken yolda yol kontrolü yapan diğer trene çarptığı öğrenildi. Hareket ettikten yaklaşık 4 dakika sonra çarpışmanın gerçekleştirildiği öğrenildi. Trenin iki vagonu çarpışmanın etkisi ile raylardan çıkarak devrildi. Bunun üzerine vagonlarda can pazarının yaşandığı öğrenildi. 

Kaza sonrasında 4 kişi ölürken 43 kişi yaralandı. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Yetkililer araştırmaya devam ederken soruşturmanın başlatıldığı bilgisi paylaşıldı. Kaza sırasında trenin tam hızlanmaması henüz 80 90 kilometre hızda olması çok daha büyük bir facianın yaşanmasını engelledi. 

ankara yüksek hızlı tren kaza