Yazar Sevan Nişanyan Foça Cezaevinden Firar Etti!

TAKİP ET

Yazar Sevan Nişanyan'ın tutuklu bulunduğu Foça cezaevinden firar ettiği öğrenildi. Firarını sosyal medya hesabından duyuran Nişanyan, 'Kuş uçtu. Darısı geride kalan 80 milyonun başına' şeklinde bir paylaşım yaptı.

Yazar Sevan Nişanyan’ın tutuklu bulunduğu Foça cezaevinden firar ettiği öğrenildi. Firarını sosyal medya hesabından duyuran Nişanyan, “Kuş uçtu. Darısı geride kalan 80 milyonun başına” şeklinde bir paylaşım yaptı.

Yazar Sevan Nişanyan, Şirince’de bulunan SİT alanındaki arazisini iki kez mühürlenmesine rağmen mührü bozarak ev yapması gerekçesiyle tutuklanmıştı. Bugün tutuklu bulunduğu Foça cezaevinden kaçan ve kaçtıktan sonra sosyal medya hesabından “Kuş uçtu. Darısı geride kalan seksen milyonun başına” şeklinde bir paylaşım yaptı. Öte yandan Gazeteci Ali Topuz’da, şahsi sosyal medya hesabı Twitter’dan yazar Nişanyan’ın açık cezaevinden firar ettiğini ve yurt dışına kaçtığını açıkladı.

9 AYRI DOSYADAN YARGILANIYORDU

Sevan Nişanyan’ın aleyhinde kesinleşen cezalar, mühür bozma, 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet olma suçlarından dokuz ayrı dosyadan yargılandığı öğrenildi.

8 YIL DAHA CEZASI VARDI

Sevan Nişanyan hakkında 11.5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunurken bu cezanın 3 yılını yatmış ve daha sonra Aydın Yenipazar Cezaevi’nden Sultanhisar Açık Cezaevine nakledildiği öğrenildi. 

 

yazar sevan nişanyan foça cezaevi firar yurt dışı sosyal medya kuş uçtu