TBMM O Maddeyi Kabul Etti! Müftülere Nikah Kıyma Yetkisi Verildi

TAKİP ET

TBMM Genel Kurulu'nda yapılan görüşmeler sonucunda kamuoyunda 'Torba Tasarı' olarak bilinen ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısının içerisinde yer aan altıncı maddedeki 'Müftülüklere nikah kıyma yetkisi'nin kabul edildiği öğrenildi.

TBMM Genel Kurulu'nda yapılan görüşmeler sonucunda kamuoyunda 'Torba Tasarı' oarak bilinen ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısının içerisinde yer aan altıncı maddedeki 'Müftülüklere nikah kıyma yetkisi'nin kabul edildiği öğrenildi.

TBMM enel Kuru'lunda uzun süredir konuşulan ve kamuyunda da büyük tartışma yaratan Müftülere nikah kıyma yetkisi hakkında önemli bir gelişme yaşandı. Genel Kurul sonrasında bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı içinde yer alan alıncı maddedeki 'Müftülere nikah kıyma yetkisi' kabul edildi. Tasarıda, İçişleri Bakanlığı'nın elendirme memurluğu yetkisi ve görevi verebileceği kurumları arasında il ve ilçe müftülüklerinin de dahil edildiği altıncı madde TBMM'de kabul edildi. Genel Kurul'da tasarının TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın tarafından oylamaya sunulduğu ve oy çokluğuyla 'Müftülere nikah kıym yetkisi' maddesinin kabul edildiği öğrenildi.

YÜRÜRLÜĞE NE ZAMAN GİRECEK?

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen 'Müftlere nikah kıyma yetkisi' maddesinin Resmi gazetede yayımlanmasının ardından yürürlüğe gireceği bilgisi verildi.

 

TBMM Müftülere nikah kıyma yetkisi Madde kabul edildi Torba Tasarı Resmi gazete Genel Kurul Meclis