Son Dakika! Türkiye Tarihinde Bir İlk: Kasırga Adım Adım Yaklaşıyor

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre Türkiye'ye daha önce tarihinde görülmemiş bir doğa olayı ile karşı karşıya. Meteorolojinin küresel tahmini modellerine göre Türkiye'ye adım adım Kasırga yaklaşıyor. Kasırganın İyon Denizi üzerinden geldiği ve yönünün değişmesi durumunda Kıyı Egede hasara neden olabileceği düşünülüyor. Pazar ya da pazartesi günü Tropical Medicane olarak adlandırılan Kasırga Türkiye'ye ulaşacak.

Metroloji Genel Müdürlüğü'nün küresel tahmin sistemlerindeki modellere göre Türkiye'ye hasar verebilecek bir meteoroloji kolay adım adım yaklaşıyor. Kasırga İyon Denizi üzerinde bulunurken eğer yönünü değiştirme 30 Eylül pazar günü Ege kıyılarına ulaşacak. Kasırgadan en çok etkilenen iller ise Muğla, Aydın, İzmir, Çanakkale, Balıkesir kıyıları olacak. Aynı zamanda kasırganın Ege Bölgesi'ni geçtikten sonra Marmara Bölgesi üzerinden İstanbul'u etkileme ihtimali de bulunuyor.  Türkiye tarihinde bu şiddetle bir fırtınanın kaydı daha önceden bulunmuyor.

YUNANİSTAN’DA ENERJSİNİ BOŞALTMAZSA TÜRKİYE TEHLİKEDE

Havaforum Twitter hesabı tarafından Yapılan ilk açıklamada Tropical Medicane kasırgasının  Adım Adım Türkiye yaklaştığı belirtildi. Kasırganın cumartesi günü Yunanistan'ın güneyine ulaşması bekleniyor. Fakat Kasırga Yunanistan'da hiç bir kara parçasına yükünü boşaltmaz dan Türkiye kıyılarına gelirse tehlike beklenenden çok daha büyük olabilir. Kasırda ile birlikte Türkiye'de metrekareye 100 kilogram dolaylarında yavaş düşmesi bekleniyor.

BOFOR ISKALASINDA SON SEVİYEYE ULAŞILACAK

Rüzgarın ise bazı noktalarda 150 KM hızı aşması beklenirken bu da kıyılarımız için büyük bir tehlike oluşturuyor. Rüzgar ve yağışlarla birlikte metrelerce yükseklikte dalgalar özellikle kıyı kesimlerde ciddi etkiler oluşturabilir. İzmir'de bofor rüzgar ıskalasında son ölçek olan 12 bofor kuvvetine ulaşması bekleniyor.

kasırga Tropical Medicane meteorolojik olay türkiyeye kasırga kasırga ne zaman gelecek son dakika meteoroloji son dakika haberi