Son Dakika! HDP'de O İki İsmin Vekillikleri Düşürüldü

TAKİP ET

HDP'li Osman Baydemir ve Selma Irmak'ın milletvekillikleri düşürüldü. Baydemir ve Irmak'ın vekilliğinin düşürülmesinin ardından vekilliği düşürülen HDP'li sayısı 11'e yükseldi.

HDP’li Osman Baydemir ve Selma Irmak’ın milletvekillikleri düşürüldü. Baydemir ve Irmak’ın vekilliğinin düşürülmesinin ardından vekilliği düşürülen HDP’li sayısı 11’e yükseldi.

Alınan bilgilere göre, HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir ve HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak’ın milletvekilliği düşürüldü. Bu iki ismin kesinleşmiş cezaları olduğu bilinirken vekillikleri düşürülen HDP’li iki isim sonrasında HDP’nin Meclis’teki vekil sayısının 48’e düştüğü öğrenildi.

OSMAN BAYDEMİR VE SELMA IRMAK’IN VEKİLLİKLERİ DÜŞÜRÜLDÜ

HDP’li Osman Baydemir ve Selma Irmak’ın hakkında kesinleşmiş cezalar olduğu biliniyordu. Bugün TBMM Genel Kurulu’nda Irmak ve Baydemir hakkında mahkemeler tarafından verilen kesinleşmiş cezalara yönelik Başbakanlık tezkereleri okunduğu ve bilgiye sunulduğu öğrenildi. Tezkerelerin okunarak bilgiye sunulmasının ardından Anayasa gereğince, Osman Baydemir ve Selma Irmak’ın vekilliklerinin düşürüldüğü açıklandı. 

İKİ İSMİNDE HAPİS CEZASO ONANMIŞTI

Öte yandan HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir ve HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak’ın haklarnda ‘Terör örgütüne üye olmak’ ve ‘Terör propagandası yapmak’ suçlarından çıkarılan 10 yıl hapis cezası yerel mahkemenin verdiği karar sonrasında onanmıştı. Ayrıca Osman Baydemir’in polise hakaret suçundan aldığı 1 yıl 15 günlük hapis cezası da yerel mahkemede alınan kararla onanmış ve her iki vekilde ceza almamıştı. 

HDP’NİN MECLİS’TEKİ VEKİL SAYISI 48’E DÜŞTÜ

Son olarak HDP’li Baydemir ve Irmak’ın da vekilliklerinin düşürülmesinin ardından HDP’nin Meclis’teki vekil sayısının 48’e düştüğü öğrenildi. Daha önce HDP’li Figen Yüksekdağ, Faysal Sarıyıldız, Tuğba Hezer Öztürk, Nursel Aydoğan, Besime Konca Leyla Zana, Ferhat Encü, İbrahim Ayhan ve Ahmet Yıldırım’ın da vekilliği düşürülmüştü.

 

Son dakika Osman Baydemir Selma Irmak HDP Vekillikleri düşürüldü TBMM