Son Dakika! Dün Sinyallerini Vermişlerdi, 'İsrail İran Mevzilerini Vurdu'

TAKİP ET

ABD Başkanı Donald Trump'ın dün akşam yaptığı açıklamanın ardından İsrail Suriye'de bulunan bazı hedeflere saldırdı. ABD'nin İran ile yapılan nükleer anlaşmasından çekirdeği ne açıklaması üzerine düzenlenen hava saldırısında 15 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Saldırıda ölenler arasında 8 İranlı da bulunuyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın dün akşam yaptığı açıklamanın ardından İsrail Suriye'de bulunan bazı hedeflere saldırdı. ABD'nin İran ile yapılan nükleer anlaşmasından çekirdeği ne açıklaması üzerine düzenlenen hava saldırısında 15 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.  Saldırıda ölenler arasında 8 İranlı da bulunuyor.

Suriye devlet televizyonu tarafından verilen bilgilere göre Dün Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyinde İsrail ordusu tarafından askeri bir hedef vuruldu.

SURİYE İNSAN HAKLARI GÖZLEMEVİ DOĞRULADI
İngiltere Merkezi Suriye insan hakları Gözlemevi de  Suriye’nin İran Devrim  muhafızlarına ait Roketlerin bulunduğu depoları Hedef aldığını açıkladı.  Saldırıda 15 kişinin hayatını kaybettiği ve bunlardan 8'inin İranlı olduğu duyuruldu. 
 Konuya ilişkin İsrail'den Henüz bir açıklama yapılmadı.  Geçtiğimiz ay da İsrail Humus'taki bir askeri üssü hava saldırısı düzenlemiş,  İsrail'in saldırısında 7 İran askeri personele Hayatını kaybetmişti.

RUSYA'DA KRİTİK GÖRÜŞME 
Saldırının ardından İran'dan ise sert tepki geldi ve misilleme tehdidinde bulundu.  İran ve İsrail arasında Suriye'de yaşanan gerilim tırmanırken bugün Moskova'da kritik bir görüşme düzenleniyor.  İsrail başbakanı Benyamin Netanyahu,  Rusya devlet başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelecek.  Putin ve Netanyahu  iki ülke arasındaki askeri koordinasyonu bu görüşmede ele alacak. G eçtiğimiz ay İsrail tarafından Suriye'ye düzenlenen saldırıya Rusya'da tepki göstermişti.

son dakika son dakika haberi Suriye İran İsrail Hava saldrısı