Son Dakika! CHP'li Öztürk Yılmaz İhraç Edildi

TAKİP ET

CHP Ardahan milletvekili Öztürk Yılmaz hakkında disiplin kurulu kararını verdi. CHP disiplin kurulu kararı ile Öztürk Yılmaz Parti'den ihraç edildi. Yılmaz kararın ardından yaptığı açıklamada, "Bağımsız olarak yoluma devam edeceğim " ifadelerini kullandı.

Türkçe ezan açıklamaları ve genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na hedef alan sözleri nedeniyle CHP yönetiminin iki defa kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk ettiği Ardahan milletvekili Öztürk Yılmaz hakkında karar verildi. Bugün yapılan CHP grup Disiplin Kurulu toplantısında Öztürk Yılmaz'ın parti grubundan ihracına karar verildi.

ÜYELİĞİ DÜŞECEK

Siyasi partiler Kanunu'na göre Yılmaz hakkındaki İhraç kararı Parti üyeliğini de etkileyecek. Bu karara göre CHP Genel Merkezi Yılmaz'ın CHP üyeliğini düşürecek.

YILMAZ'DAN İLK AÇIKLAMA

Parti'den ihraç edilen Öztürk Yılmaz kararın ardından yaptığı ilk açıklamada, "Yoluma bağımsız milletvekili olarak devam edeceğim. Disiplin Kurulu'nun kararı yargıdan dönecektir. Beni bu şekilde ihraç edenleri millet de ihraç edecek. Bunu göreceğiz. Ben ihanetin her türlüsünü gördüm! Allah büyüktür. Umudun ışığı sönmez"  ifadelerini kullandı.

chp öztürk yılmaz ihraç