Son Dakika! Bölgenin Kaderini Değiştirecek Zirve Başladı

TAKİP ET

Dünyada gözler İstanbul'da yapılan dörtlü Suriye zirvesine çevrildi. Türkiye'nin ev sahipliğinde Vahdettin Köşkü nde gerçekleşen zirveye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel macron Rusya devlet başkanı Vladimir Putin ve Almanya Başbakanı Angela Merkel katılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantının açılışında yaptığı konuşmada, "Tüm dünyanın gözü bu toplantıda. Samimi ve yapıcı bir anlayışla hareket ederek bu beklentileri boşa çıkarmayacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Twitter hesabından bir açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel macron ise  "İstanbul'a yeni geldim. Bugün burada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkan Putin ve Başbakan Merkel ile Suriye'de yeni bir insani krizi önlemek için kararlılığı sağlamaya çalışıyoruz"  dedi. İstanbul'da gerçekleşen Zirve dünyada birçok televizyon tarafından canlı olarak yayınlanıyor.

Türkiye'nin ev sahipliğinde yapılan Suriye kanalı dörtlü zirvede Almanya, Fransa ve Rusya'nın katılımıyla İstanbul’da toplantı başladı. Zirve öncesinde gitarlar başbaşa görüşmeler yaptı ve aynı zamanda boğaza Nazır aile fotoğrafı çektirdi. Dörtlü zirvenin ana gündemi birlikteki ateşkesin sağlamlaştırılması ve Suriye krizinin siyasi çözümü için ortak Çabalar.

"TÜM DÜNYANIN GÖZLERİ ŞU ANDA TOPLANTIMIZDA"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zirvenin açılışında yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasına, “Değerli dostlarım sizleri şahsım, ülkem ve milletim adına selamlıyorum. Türkiye'ye, İstanbul'a hoş geldiniz. Suriye konulu zirve konulu toplantı münasebetiyle sizleri ülkemde ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” ifadeleriyle başladı.

 

istanbul suriye konulu zirve dörtlü zirve son dakika son dakika haberi