Minik Evrim İçin Komandolar Harekete Geçti!

TAKİP ET

Tokat'ın Turhal ilçesinde 88 gün önce kaybolan minik Evrim için arama çalışmaları devam ederken devreye komando ekiplerinin girdiği açıklandı.

Tokat'ın Turhal ilçesinde 88 gün önce kaybolan minik Evrim için arama çalışmaları devam ederken devreye komando ekiplerinin girdiği açıklandı.

Tokat'ın Turhal ilçesinde 3 ay önce Burhan Dilek Atış çiftinin yaylada hayvancılık yapmak amacıyla kurdukları çadırda kaybolan 4 yaşındaki minik evrimden hala herhangi bir haber alınamadı. 10 Temmuz tarihinde ailenin çadırda küçük kardeşinin yanına bırakarak hayvanlarla ilgilenmek için çıkmalarının ardından döndüklerinde minik Evrim'i bulamadıkları öğrenildi. 

Aile kendi çabaları ile küçük kızlarını bulamadıkları için güvenlik güçlerine haber verdiler. Tüm Türkiye'nin yakından takip ettiği olay sonrasında jandarma ekiplerinin ve AFAD ekiplerinin yapmış oldukları aramalarda sonuç vermeyince teknolojinin son imkanları da kullanıldı. 

ANNE VE BABADAN ÇELİŞKİLİ İFADELER!

Günlerce devam eden çalışmalarda anne ve babanın vermiş olduğu çelişkili ifadeler jandarmanın dikkatinden kaçmadı. Bunun üzerine kadavra köpekleri ile aramalar devam etti. Anne ve babanın vermiş olduğu çelişkili ifadeler sebebiyle tutuklandıkları açıklandı. Tutukluluk hali devam ederken güvenlik güçleri soruşturmayı değerlendirdi. Baba tarafından verilen 'Mağarada olabilir' ifadesi yapılan araştırmalar sonrasında sonuçsuz kaldı. Soruşturmanın derinleştirilmesinin ardından arama çalışmalarına ara verilmediği belirtildi. Komandolarla yapılan aramalar sonrasında hala minik çocuktan herhangi bir haber alınamaması dikkat çekti. Daha önce baba tarafından verilen ifadelerde 'Traktörden düşüp öldü' açıklaması yapılmıştı. Minik çocuğu arama çalışmaları bundan sonraki dönemde de hız kesmeden devam edecek. 

evrim kayıp evrim komando aramaları arama çalışması