Meteroloji Uyardı! Dikkat Üşüyeceğiz!

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika uyarıları ile korkuttu. Hava sıcaklıklarının sağanak yağışlarla birlikte 6 dereceye kadar düşeceğini belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamalarına göre hava sıcaklıklarında ciddi düşüşlerin yaşanmasının beklendiği ve bu düşüşün 6 dereceye kadar ulaşacağı tahmin ediliyor. Türkiye genelinde meydana gelecek sıcaklık düşüşleri vatandaşları yakından etkileyecek. Bugünden itibaren geçerli olmak üzere Türkiye genelinde sağanak yağışlar kendisini göstermeye başladı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelerde özellikle Marmara, Akdeniz, Ege, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu bölgesi çerçevesinde yağmurların şiddetli bir şekilde beklendiği öğrenildi. Beklenen yağmurların sağanak bir şekilde gerçekleşeceği açıklandı. Yer yer göl gürültüleri ile birlikte yağacak sağanak yağışlara karşı önlemlerin alınması gerektiği ifade ediliyor. 

SICAKLIKLARIN DÜŞMESİYLE BİRLİKTE ÜŞÜYECEĞİZ

Sıcaklıkların birden 6 derece düşüş göstermesi ile ülkenin tamamı soğuk hava dalgasının etkisi altına düşecek. Bunun üzerine vatandaşlara soğuklar ve yağışlar hakkında önlemlerini almaları için uyarılar yapıldı. Sıcaklıkların düşmesi etkisini kısa sürede fark ettirecek. Yağış uyarısının yapılması ile birlikte deniz seferlerinden bazıları güvenlik için iptal edildi. İstanbul Deniz Otobüsleri yetkilileri tarafından alınan kararlar sonrasında olumsuz hava koşulları çerçevesinde 09:50 Kadıköy Yenikapı Bursa seferi ile 10:30 Bursa Yenikapı Kadıköy seferinin iptal edilmesine karar verildi. Soğuklar ve yağışların hayatı felç etmesini engellemek için vatandaşların temkinli davranmaları konusunda önemli uyarılar yapıldı. 

hava durumu meteoroloji sıcaklık