Meteoroloji Uyardı! Bir Çok İlde Kar Yağışı Bekleniyor

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika açıklaması yaparak Sivas Kayseri Kırşehir Nevşehir ve Yozgat için soğuk hava ve kar yağışı uyarısında bulundu.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü bölgesel tahmin ve uyarı merkezinden yapılan açıklamaya göre mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıkları Bugünden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisiyle 6 - 12 derece azalacak ve mevsim normallerinin altında düşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Kayseri Sivas Kırşehir Yozgat ve Nevşehir de sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji açıklamasının devamında, "25 Ekim Perşembe günü bütün yurtta yağış bekleniyor. Balkanlar üzerinden gelen soğuk havayla birlikte yağmur şeklinde başlayacak yağışların zamanla Kayseri ile Sivas'ın doğusunun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışına döneceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat çevreleri ile Kayseri'nin batı kesimlerinde kuzeybatı yönlerden kuvvetli, Sivas ile Kayseri'nin iç ve doğu kesimlerinde güneyli, zamanla kuzeyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde eseceği bekleniyor." ifadelerine yer verildi.

KAR GELİYOR

Meteoroloji'den yapılan açıklamada Cuma günü Kayseri'nin Güney ve Doğu kesimleri ile Sivas çevrelerinin öğle saatlerine kadar yağışlı geçeceğinin tahmin edildiği belirtildi. Yağışların genellikle Yağmur şeklinde beklendiğini belirtildiği açıklamada yüksek kesimlerde Karla Karışık Yağmur ve kar yağışının beklendiği duyuruldu. Ayrıca meteoroloji açıklamasında ani sıcaklık değişimi kuvvetli yağış ve rüzgar ile yüksek kesimlerde beklenen kar yağışlarının oluşturabileceği olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması istendi.

meteoroloji son dakika kar uyarı kar geliyor son dakika haberi hava durumu