Merak Edilen Soru Yanıt Buldu! Soğuklar O Tarihe Kadar Devam Edecek

TAKİP ET

Meteorolojiden peşpeşe yapılan fırtına uyarılarının ardından İstanbul'da Gece saatlerinde yoğun yağış ve fırtına etkili oldu. İstanbul Boğazı'nda fırtınanın etkisiyle şiddetli dalgalar oluştu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve afet koordinasyon merkezinin peş peşe yaptığı uyarılardan sonra İstanbul'da iki gündür aralıklarla devam eden sağanak yağmur ve rüzgar Gece saatlerinde daha da etkili oldu. Özellikle fırtına boğaz çevresinde etkisini arttırarak büyük dalgaların oluşmasına neden oldu. Rüzgar nedeniyle vatandaşlar Sahilde yürüyüş yapmakta güçlük çekti. Soğuk hava ve fırtınaya aldırış etmeyen bazı vatandaşlar ise Galata Köprüsü'nde balık tutmaya devam etti. Üsküdar sahilinde Kız Kulesi manzarası izleyen vatandaşlar ise Ateş yakarak ısınmaya çalıştı.

"SU BULANIK OLDUĞU İÇİN BALIK AZ"

Galata Köprüsü'nde gece saatlerinde balık tutan bir vatandaş fırtınanın suyu bulandırması nedeniyle bekledikleri kadar balık tutamadıklarını söyleyerek, "Balık biraz az, ufak tefek geliyor. Su bulanık olduğu için balık az. Hava da yağışlı ama bakalım, kısmetimizi bekliyoruz. Birkaç tane çinekop tuttuk"  ifadelerini kullandı.

SOĞUK VE YAĞIŞLI HAVA DEVAM EDECEK Mİ?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre soğuk ve yağışlı hava cumartesi günü Batı de hiç bölgelerinden pazar günü ise tüm yurtta etkisini kaybedecek. 

DOĞU İLLERİ İÇİN DE UYARI VERİLDİ

Diğer yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Van'ın güneyi Bitlis Hakkari ve Muş çevreleri için kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapıldı. Meteoroloji 14 Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise bölge genelinde Havanın çok bulutlu aralıklı yağmur ve Karla Karışık yağmurlu yüksek kesimlerine kar yağışlı geçeceğini tahmin edildiği belirtildi. Gece saatlerinden itibaren yağışlar onun güneye Hakkari Bitlis ve Muş çevrelerinde yer yer şiddetli olacak.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Meteoroloji Meteoroloji hava durumu hava durumu son dakika Meteoroloji son dakika