Mecliste Tansiyon Yükseldi! Zarrab Kavgası Çıktı Vekiller Birbirine Girdi

TAKİP ET

Reza Zarrab'ın ABD'de görülen davası devam ederken bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Zarrab gerilimi yaşandı. İlk olarak CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül arasında başlayan tartışma daha sonra diğer vekillere de sıçradı ve mecliste karışıklık meydana geldi.

Reza Zarrab’ın ABD’de görülen davası devam ederken bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Zarrab gerilimi yaşandı. İlk olarak CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül arasında başlayan tartışma daha sonra diğer vekillere de sıçradı ve mecliste karışıklık meydana geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi yine bir vekil kavgasına şahit oldu. Şimdilerde ABD’de davası devam eden Reza Zarrab olayı mecliste tartışılmaya başlayınca gerilim bir anda arttı. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, CHP’ye sert sözlerle yüklenerek bizim hükümetimizden çok CHP bu davayı takip ediyor dedi. CHP’ye her gün orada arkadaşlarınız var diyen Gül, Zarrab davası üzerinden CHP’ye yüklenirken sözlerine sert bir şekilde devam eden Gül, ’Atatürk’ün partisinin bir FETÖ partisi olma yolunda ilerleme çabasını hayretle izliyorum’ diyerek Zarrab davasında kaç kişinin yargılandığını AK Partiden çok CHP’nin bildiğini iddia etti.

TANSİYON YÜKSELDİ

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün sözleri üzerine CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Zarrab davası üzerinden CHP’ye yüklenen Gül’ün üzerine yürümeye başladı. Tüm bunlar yaşanırken AK Parti’nin Grup Başkanvekili Mehmet Muş’ta gerilime dahil oldu. TBMM oturumunu sürdüren Başkanvekili Yaşar Tüzün birleşimi kapatsa da vekiller arasındaki gerginlik son bulmadı. AK Partili yöneticilerin Gül ve Muş’u tutarak gerilimden uzaklaştırmak istedikleri görüldü. 

‘SEN DEMOKRASİYİ HAZMEDECEKSİN’

Bu sıralarda sesini daha da yükselten CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, gelin beni dövün şeklinde bağırmaya başladı. Bunun üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş’ta ‘ Sen demokrasiyi hazmedeceksin. Grup Başkanvekili, Grup Başkanvekili gibi davranacak!’ sözleriyle Özel’e yüklendi. Daha sonra tartışmanın başında olan bu üç ismin salondan dışarı çıkarılmasıyla tartışma son buldu.

 

 

TBMMde kavga CHP AK Parti kavgası Özel ve Gül neden kavga etti Özgür Özel Abdülhamit Gül Mehmet Muş Reza Zarrab Kavgası