Malatya'da Yakalanan Bomba Yüklü Aracın İçinden Çıkan Kişi Şok Etti

TAKİP ET

Malatya'da güvenlik güçlerinin yol kontrolü sırasında ele geçirilen araçta 28 kilogram patlayıcı madde çıktı. Araç içerisinde gözaltına alınan kişinin ise BDP ilçe başkan yardımcısı A.R.Ü. olduğu anlaşıldı. Diyarbakır'da isim Eylem hazırlığında olan 3 terörist yakalandı.

Malatya Kent girişinde Kontrol noktasında durdurulan Bir araçta yapılan arama sonucunda 28 kilogram C4 olduğu değerlendirilen patlayıcı madde ele geçirildi. Aynı zamanda bomba düzeneği de ele geçirilen aracın sürücüsü gözaltına alındı. 

BDP İLÇE BAŞKAN YARDIMCISI ÇIKTI

Malatya girişinde yapılan narkotik uygulamasında şüphe üzerine durdurulan araçta kapsamlı arama gerçekleştirildi. Arama sırasında aracın yakıt tankı içerisine gizlenmiş vaziyette 31 paket ‘Petn’ olduğu değerlendirilen patlayıcı madde ile 2 adet kumanda ve 4 adet dünya bulundu. Otomobilin sürücüsü gözaltına alınırken sürücünün Diyarbakır Hani nüfusuna kayıtlı A.R.Ü. (39)  olduğu belirtildi. Araç güvenli bir bölgeye çekilirken gözaltına alınan sürücünün 2012 yılında Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi BDP ilçe başkan yardımcısı görevini yürüttüğü öğrenildi.

Malatya son dakika bombalı araç son dakika haberi