Korkunç Şüphe! Kayıp Evrim'in Anne ve Babası Yeniden Sorguya Alındı

TAKİP ET

Tokat'ın Turhal ilçesinde bulunan yaylada 10 Temmuz günü kaybolan üç buçuk yaşındaki Evrim Atışı arama çalışmaları devam ediyor. Arama çalışmalarının 13 gününde Deniz bir sonuç alınamadı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan anne Dilek ile baba Burhan atış adliyeye sevk edildi. Emniyetten çıkarılıp adliyeye götürüldükleri sırada anne ve babanın ellerini kelepçeli olması dikkat çekti. Daha önce sorgulanarak serbest bırakılan evrimin babaannesi Satı Atış da Cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda yeniden gözaltına alınarak sorgulanmak üzere adliye binasına götürüldü.

Tokat'ın Turhal ilçesinde bulunan yaylada 10 Temmuz günü kaybolan üç buçuk yaşındaki Evrim Atışı arama çalışmaları devam ediyor.  Arama çalışmalarının 13 gününde Deniz bir sonuç alınamadı.  Soruşturma kapsamında gözaltına alınan anne Dilek ile baba Burhan atış adliyeye sevk edildi.  Emniyetten çıkarılıp adliyeye götürüldükleri sırada anne ve babanın ellerini kelepçeli olması dikkat çekti. Daha önce sorgulanarak serbest bırakılan evrimin babaannesi Satı Atış da Cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda yeniden gözaltına alınarak sorgulanmak üzere adliye binasına götürüldü.

10 Temmuz günü Tokat'ın Turhal ilçesinde kaybolan Dilek Burhan atış çiftinin iki çocuğundan büyüğü olan Evrim atış,  13 gündür süren arama çalışmalarına rağmen hala bulunamadı.  Evrim atışın kaybolması ile ilgili olarak gözaltına alınan anne ve babası bugün sorgunun ardından adliyeye sevk edildi.

DEDESİNİN MEZARI AÇILDI
Küçük kızın öldürüldüğü ve 1 yıl önce ölen Dedesini Sadık atışı mezarına gömüldü iddiaları üzerine üç gün önce Jandarma ekipleri Yenisu Köyü içindeki Mezarlığı aradı.  Gece saatlerinde Jandarma ekipleri köy mezarlığında inceleme yaptı fakat bir bulguya rastlanmadı. Evrim’in yaşadığı Yayla çevresinde iki gün önce hayvan gübresinin döküldüğü arazide de kepçe ile arama yapıldı fakat bir sonuç alınamadı.

70 BİN METREKARELİK ALAN 3 KEZ ARANDI
Tokat İl Jandarma Komutanlığı tarafından kurulan özel ekip,  evrime ulaşmak için 70 bin metrekarelik alanda arama yaptı.  70 bin metrekarelik alanın 3 defa aramasına rağmen arama çalışmalarından herhangi bir sonuç alınamadı.  Arama çalışmalarına Olay yeri inceleme ekiplerinin yanı sıra iz takip ve kadavra köpekleri de katıldı.

ANNE VE BABA YENİDEN SORGUYA ALINDI
Kayıp evrimin anne ve babası da gözaltına alındı. Turhal İlçe Jandarma Komutanlığı'nda ifadelerinin alınmasının ardından babaanne Satı atış ve köylülerden Ali'nin Dün amca Niyazi Atış ise dün akşam saatlerinde serbest bırakıldı. Turhal İlçe Jandarma Komutanlığı'nda soruşturma kapsamında gözaltında bulunan Evrim'in anne ve babası Dilek- Burhan Atış, jandarmada alınan ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Evrim’in anne ve babasının savcılıkta sorgu işlemlerinin devam ettiği öğrenilirken adliyeye getirilirken ellerini kelepçeli olması dikkat çekti.

 

tokat turhal evrim atış son dakika kayıp