Korkulan Oldu! İdlib'de Bombalardan Kaçan Suriyeliler, Türkiye'ye Sığınmaya Çalışıyor

TAKİP ET

İdlib'de bombardımandan kaçan Suriyeliler Türkiye'ye sığınmaya çalışıyor. Sınırda bulunan güvenlik duvarına merdivene tırmanan mülteciler Türkiye'ye geçmeye başladı.

İdlib’de bombardımandan kaçan Suriyeliler Türkiye'ye sığınmaya çalışıyor. Sınırda bulunan güvenlik duvarına merdivene tırmanan mülteciler Türkiye'ye geçmeye başladı.

Esad rejimi ve Rus uçaklarının bombaladığı idlipten kaçmaya çalışan Suriyeliler Türkiye'ye sığınmak için yollara düştü. Yanlarına çok az eşya olarak bombardımandan kaçan mülteciler gruplar halinde araçlarla Hatay'ın Altınözü ilçesindeki sınır hattında çekilen güvenlik duvarına kadar geliyor.  Mülteciler buradaki duvarı merdivenle aşarak Türkiye'ye geçiyor. Mülteciler geçiş anlarını cep telefonu kamerasıyla görüntüleri.

ERDOĞAN İŞARET ETTİ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan bugün İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Rusya devlet başkanı Vladimir Putin ile Tahran'da idlip krizini çözüme kavuşturmak için bir araya geldi. Başkan Erdoğan'ın görüşmede çok önemli mesajlar verdiği ve bir an önce ateşkesin sağlanması gerektiğini belirtti öğrenildi.  Erdoğan aynı zamanda idlip'te yaşanacak büyük bir savaşın ardından Türkiye yönelecek göç dalgasını dikkat çekti.

 

son dakika idlib bombardıman suriyeli mülteciler son dakika haberi