Kış Kapıya Dayandı! Doğalgaza Son Üç Ayda Üç Zam Geldi

TAKİP ET

Botaş tarafından yapılan açıklamada doğalgaza Bugünden itibaren geçerli olmak üzere konuta yüzde 9 sanayide yüzde 18.5 zam yapıldığı belirtildi. Botaş tarafından Ağustos ve eylül aylarında da doğalgaza zam yapılmıştı.

Doğalgaza Bugünden itibaren geçerli olmak üzere zam yapıldığını duyuran Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi, (BOTAŞ), Konut'ta yüzde 9 sanayide ise yüzde 18,5 zam geldiğini açıkladı. Ağustos ve eylül ayında daha Botaş tarafından doğalgaza Konutta yüzde 9 sanayide yüzde 14 tam yapılmıştı.

MALİYET ARTIŞINA BAĞLI ZAM YAPILDI

Sektör kaynaklarının Reuters’a Verdiği bilgiye göre maliyet artışına bağlı olarak Botaş'ın tarifeleri 1 Ekim itibarıyla yeniden belirlediği ve yeni tarifelerin ilgili birimlere iletildiği belirtildi.

AĞUSTOS VE EYLÜL AYLARINDA DA ZAM YAPILMIŞTI

Bu zamla birlikte Botaş son 3 ayda doğalgaza üç zam birden yapmış oldu. Çünkü Botaş tarafından Ağustos ve eylül aylarında da konutta yüzde 9, sanayide yüzde 14 zam yapılmıştı.

ELEKTRİĞE ZAM KAPIDA

Bir kötü haber de elektrikten geldi. Yetkililerden alınan bilgilere göre maliyet artışına bağlı olarak Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun da elektrik tarifesine artırabileceği konuşuluyor.

 

doğalgaz doğal gaza zam son dakika BOTAŞ doğalgaza zam geldi son dakika haberi ekim ayı doğal gaza zam