Kağıthane'de aşırı hız yüzünden kaza yapan iki genç havaya uçup yere savruldu

TAKİP ET

İstanbul Kağıthane'de bir motosiklet sürücüsünün ve arkasında bulunan arkadaşının, mahalle arasında aşırı hız yapması sonucunda, park halindeki araca vurarak motosikletten havaya uçup savrularak yollara düştüğü anlar kameralara yansıdı. Durumu gören mahalle sakinleri sokaklara çıktı.

İstanbul Kağıthane’de bir motosiklet sürücüsünün ve arkasında bulunan arkadaşının, mahalle arasında aşırı hız yapması sonucunda, park halindeki araca vurarak motosikletten havaya uçup savrularak yollara düştüğü anlar kameralara yansıdı. Durumu gören mahalle sakinleri sokaklara çıktı.

Aşırı hız yüzünden virajı alamadı

Geçtiğimiz hafta Çarşamba saat 00:30 sularında Kağıthane Merkez Mahallesinde meydana gelen kazada motosiklet sürücüsünün 16 yaşında, arkasında olan arkadaşının ise 15 yaşında olduğu öğrenildi. İki arkadaş mahalle arasında tur atmak için bindikleri motosikletle aşırı hız yaptı. Hızla gelen motosiklet sürücüsü sokağın başındaki virajı alamayınca, park halinde olan bir araca çarptı. Çarpmanın etkisiyle iki arkadaş önce havaya uçup sonrasında yere savruldu. Gençlerin yaptıkları kaza anı sokağı çeken bir güvenlik kamerasın yansıdı. Kazayı göre duyan tüm mahalleli sokaklara çıktı. Kaza anında çıkan sesi duyan mahalleli yerde yatan iki genci görünce kendilerini hemen dışarı attı. Acıdan kıvranan gençlere yardımcı olmaya çalışan mahalleli hemen sağlık ekiplerine arayarak yardım istedi. Olay yerine sağlık ekipleri ile gelen polis ekipleri kaza ile ilgili tutanak tuttu. Gençlerin ilk müdahalesini olay yerinde yapan sağlık ekipleri, yaralanan iki genci ambulans ile hastaneye kaldırdı.

‘’Çocuklarımıza sahip çıkmamız gerekiyor’’

Mahallede esnaf olan Tufan Yalçın kaza anına şahit oldu. Yalçın kazayla ilgili, "15-16 yaşlarında motosikletli 2 delikanlı, o kadar hızlı gelip buradaki araca önden çarpıp üzerinden takla atarak yere düşüyor. Gecenin ilerleyen saatleri olduğu için kimsede yok. Zaten hasar gören aracın arkasındaki araç bile yerinden oynadı. Çok çok hızlıydılar. Bunlar zaten birkaç dakika yerde hareketsiz yattılar. Daha sonra mahalleli gelip yardım etmeye çalışıyorlar. Durumları normal değil. Çocukların gece saatlerinde ebeveynleri olarak nerede olduklarını araştırmamız gerekiyor. Buradan çıkacak mesaj da bence budur. Çünkü bu çocukların ailelerinin bu kazadan da haberi yoktur. Çocuklarımıza sahip çıkmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

kağıthane motosiklet kazası