'İt Herif' Deyince Mahkeme Tarafından Boşanma Kararı Verildi!

TAKİP ET

Karşılıklı açılan bir boşanma davasında mahkeme tarafından yapılan incelemelerde kocasına 'it herif' diyen kadının kusurlu bulunduğu ve boşanmanın gerçekleştiği öğrenildi.

Mahkeme tarafından bir süredir kocasına sürekli olarak 'it herif' diyen kadının kusurlu olduğuna karar verildi. Kocasına hakaret ettiği gerekçesi ile mahkeme tarafından kusurlu bulunan kadın haksız sayıldı. Bunun üzerine mahkeme tarafından bu durum boşanma sebebi olarak sayıldı. 

Geçtiğimiz günlerde şiddetli geçimsizlik yaşadığı iddia edilen çift boşanmak için aile mahkemesine başvuruda bulundu. Karşılıklı açılan boşanma davasında mahkeme tarafından her iki tarafın gerekçeleri de sonuna kadar dinledi. Bunun üzerine mahkeme kadının boşanma talebini kabul etti. Kocanın ise boşanma talebinin kabul edilmediği öğrenildi. 

KADIN KUSURLU BULUNDU

Koca ise bu kararın ardından tekrar gözden geçirilmesi ve değerlendirilmesi için kararın temyiz edilmesini istedi. Bunun üzerine Yargıtay tarafından konu tekrar ele alındı ve sonucunda pek çok davaya emsal niteliğinde olabilecek bir kararın alınmasına karar verildi. 

Kadının kocasına sürekli 'it herif' dediği öğrenildi. Bu durumu mahkemeye belgelerle sunan koca haklı bulunurken kadın kusurlu bulundu. Böylece yeni bir karar alındığı öğrenildi. Yapılan incelemelerde kocanın kusurlu bulunup kadının boşanma talebi kabul edilmiş olsa da kadının kocasına sürekli olarak 'it, köpek, sen erkek misin' diyerek aşağılayıcı sözler sarf ettiği öğrenildi. Bu durumda evlilik birliğinin temelinden sarsıldığına yönelik bir karara varıldı. Daha önce verilen kararın bozulmasının ardından erkeğin boşanma davasının kabul edilmesi uygun görüldü. 

mahkeme boşanma kararı it herif