İçişleri Bakanlığı Açıkladı! Bir Haftada 52 Terörist Etkisiz Hale Getirildi!

TAKİP ET

İçişleri Bakanlığı terörle mücadele kapsamında gerçekleştirdiği operasyonlar hakkında önemli bilgiler verdi. İçişleri Bakanlığının verdiği önemli bilgiler arasında bu hafta terörle mücadele tam 483 mücadele operasyonu gerçekleştirildiği operasyonlarda ise, 38'i ölü 11'i teslim ve 3'ü sağ olmak üzere toplamda 52 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. İşte İçişler Bakanlığı'nın terörle müzadele ile ilgili verdiği önemli bilgiler.

İçişleri Bakanlığı terörle mücadele kapsamında gerçekleştirdiği operasyonlar hakkında önemli bilgiler verdi. İçişleri Bakanlığının verdiği önemli bilgiler arasında bu hafta terörle mücadele tam 483 mücadele operasyonu gerçekleştirildiği operasyonlarda ise, 38’i ölü 11’i teslim ve 3’ü sağ olmak üzere toplamda 52 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. İşte İçişler Bakanlığı’nın terörle müzadele ile ilgili verdiği önemli bilgiler.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLADI

İçişleri Bakanlığı tüm ülke genelinde son bir haftadır yürütülen terör operasyonları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. 8-15 Mayıs 2017 tarihleri arasında JÖH ve PÖH bununla birlikte iç güvenlik operasyonlarında toplam 52 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti. Gerçekleştirilen 483 operasyonda ise örgüte yardım ve yataklık iddiası üzerine 118 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Ayrıyeten Bakanlığın açıklamasına göre, FETÖPDY ile mücadele kapsamında da 767 kişinin gözaltına alındığı, DEAŞ  terör örgütü ile iletişimi olduğu değerlendirilen 2 kişinin gözaltına alındığı belirtiler arasında yer aldı.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE HAKKINDA DA AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı yaptığı haftalık değerlendirmede uyuşturucu ile mücadele hakkında da bilgiler verdi. yazılı açıklama ile bilgi veren Bakanlık,  "Dönem içerisinde, vatandaşların huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, çocuk ve gençlerin madde bağımlılığı başta olmak üzere her türlü zararlı alışkanlıklardan korunmaları maksadıyla, sokak satıcılarına yönelik planlı çalışmalar ile Narko Sokak Operasyonu kapsamında 81 ilde yapılan operasyonlarda bin 238 kişi gözaltına alındı.  “81 ilde 10 bin 273 personelin katılımıyla “Çocukların Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması-2” yapıldı. Ayrıca, 81 ilde 10 bin 273 personelin katılımıyla çocukların huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitim ve öğretimlerini yapabilmeleri amacıyla 6 bin 74 okul ve çevresinde (okul servis araçları, kahvehane, internet kafe, oyun salonu, parklar vb.) “Çocukların Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması-2” yapıldı” ifadelerinde bulundu.

 

içişleri bakanlığı terör örgütü operasyonları yeni açıklama 52 terörist etkisiz hale getirildi önemli bilgiler jöh pöh