Eylül Ayı Adeta Ağustosu Yaşatıyor! Meteoroloji Sıcaklıkların Rekor Kıracağı O Günü Açıkladı

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye'de Eylül ayında sıcaklık rekorunun kırılacağını ve yarın olmak üzere tüm hafta boyunca yurt genelinin yoğun sıcak hava dalgasına gireceğini belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’de Eylül ayında sıcaklık rekorunun kırılacağını ve yarın olmak üzere tüm hafta boyunca yurt genelinin yoğun sıcak hava dalgasına gireceğini belirtti.

Sıcak havalar yurt genelini terk etmiyor. Meteoroloji’den yapılan üst üste açıklamalarda sıcak hava dalgasının yarından itibaren yoğun şekilde ülkeyi etkisi altına alacağı belirtildi.

EYLÜL AYI EN SICAK AY OLABİLİR

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün değerlendirmelerine göre, "Yurdumuzun kuzeybatı kesimlerinde Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın illerimizde bugüne kadar ölçülmüş Eylül ayı en yüksek sıcaklık rekorları kırıldı. Bu hafta sonu ve önümüzdeki haftanın ilk günleri özellikle yurdumuzun iç kesimlerinde ekstrem sıcaklık değerleri görülebileceği ve Eylül ayı en yüksek sıcaklık rekorlarının kırılabileceği tahmin ediliyor" açıklaması yapıldı.

SICAKLIKLAR 6 İLA 10 DERECE ARTACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yarından itibaren gelen aşırı sıcak hava dalgası konusunda vatandaşların tedbirli olmasını ve sıcaklığın yoğun olduğu öğle saatlerinde güneşten uzak durmaları konusunda uyardı. Sıcaklıkların yarından itibaren 6 ila 10 derece artacağını belirten Meteoroloji, yoğun sıcaklıkların yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde olacağını belirtti. Yapılan açıklamada, sonbahara girilmesinden dolayı gece ve gündüz sıcaklıkları arasında oluşan fark nedeniyle yaşanabilecek herhangi bir sağlık problemine karşı vatandaşlar uyarıldı. 

 

meteoroloji sıcaklık haftasonu rekor eylül ayı hava durumu eylül