Erken Uyarı Merkezi'nden Uyarılar Peş Peşe Geldi! Birçok İl İçin Sağanak Yağış Uyarısı

TAKİP ET

Meteoroloji erken uyarı merkezinden peş peşe uyarılar geldi. Meteoroloji'den yapılan son açıklamada Türkiye'nin yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdiği ve birçok ilde sağanak yağış beklendiği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurdun Orta Karadeniz kıyıları Doğu Anadolu'nun kuzeyi Doğu Karadeniz İstanbul Sakarya Kocaeli Kırklareli'nin kıyı kesimleri Çanakkale'nin Doğu Yalova Balıkesir ve Bursa'nın kuzey ilçeleri Tokat Sinop Tunceli Bingöl Muş Bitlis ve ağrı çevrelerinde sağanak yağış bekleniyor.  Marmara Bölgesi'nde ise hava sıcaklıkları 4 ila 6 derece arasında azalacak.

Trabzon Rize Artvin kıyılarında yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklenirken genellikle yağmur ve sağanak Gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde Karla Karışık Yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgar ise genellikle kuzey ve Kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta şiddette Kuzey Ege kıyılarında yer yer şiddetli olarak esecek.

MARMARA'DA SICAKLIK AZALACAK

Marmara Bölgesi'nde ise hava sıcaklıkları 4 ila 6 derece azalacak.  İstanbul ve Marmara Bölgesi'nin doğrusu Kırklareli'nin kıyı kesimleri ile Tekirdağ'ın Doğu ilçelerinde sağanak yağış bekleniyor.  Marmara bölgesinin doğusunda yer yer pus ve Sis hadisesi de görülecek. 

İSTANBUL İÇİN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre İstanbul'da yarın sabah saatlerinde başlayacak sağanak yağış cuma akşam saatlerine kadar etkili olacak. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge tahmin ve erken uyarı merkezinden yapılan açıklamada Yarın sabah saatlerinden itibaren İstanbul'da başlayacak yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların kuvvetli olarak aralıklarla Cuma günü akşam saatlerine kadar etkili olmasının öngörüldüğü belirtildi. Ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğü açıklamasında yağış miktarının ilçelere göre metrekareye 25 75 milimetre arasında değişkenlik göstermesi beklendiğini belirtirken meydana gelebilecek olan sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.

Meteoroloji Meteoroloji son dakika Meteoroloji hava durumu Meteoroloji istanbul istanbul hava durumu son dakika yağış son dakika hava durumu son dakika meteoroloji istanbul yağış