Erken Seçim Sesleri! MHP Lideri Tarih Sundu, Hükümet Yanıt Verdi

TAKİP ET

MHP Lideri Devlet Bahçeli, 3 Kasım 2019 yılında gerçekleştirilecek olan seçimlerin beklenmesinin mümkün olmadığını söyleyerek seçimlerin 26 Ağustos'ta yapılmasını teklif etti.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, 3 Kasım 2019 yılında gerçekleştirilecek olan seçimlerin beklenmesinin mümkün olmadığını söyleyerek seçimlerin 26 Ağustos’ta yapılmasını teklif etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 3 Kasım 2019 yılında gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri için yeni bir teklif sundu ve seçimler için 2019’un beklenmesine gerek olmadığını söyleyerek 26 Ağustos’ta seçimleri yapma teklifinde bulundu. 

26 AĞUSTOS’A DİKKAT ÇEKTİ

Devlet Bahçeli, seçimler için 3 Kasım 2019’un beklenmesinin mümkün olmadığını söyleyerek 26 Ağustos 2018 tarihinde seçimlere gidilmesinin ve Türk milletinin yeni bir zafer ruhuyla seçimi gerçekleştirmesi gerektiğini vurguladı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN YANIT

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin erken seçim teklifi sonrasından AK Parti grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, bu konu hakkında şu an itibariyle bir yorumu olmayacağını ve yarın Bahçeli ile bir görüşmesi olduğunu söyledi.

GÖRÜŞME PROGRAMDA YOKTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bahçeli ile görüşme gerçekleştireceğini aktarmasının ardından bu görüşmenin Erdoğan’ın programında olmadığı ancak Bahçeli’nin erken seçim önerisi öncesinde randevunun alınmış olabileceği aktarıldı.

ADALET BAKANI’NDAN DEĞERLENDİRME

Söz konusu erken seçim önerisi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, MHP Lideri Bahçeli’nin teklifini kurulların değerlendireceğini belirtti. Öte yandan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim önerisinin sürpriz bir çıkış olmadığını ve bu konunun partinin yetkili organlarında görüşülüp değerlendirileceğini belirtti.

 

MHP Devlet Bahçeli Erken seçim 2019 Erdoğan Hükümet Erken seçim olacak mı