Emekli, Öğrenci ve Vergi Borcu Olanlar Müjde! O Yasa Kabul Edildi, İşte Tüm Detaylar

TAKİP ET

Emekliye verilecek ikramiye, vergi borçlarının yapılandırılması ve imar barışı gibi birçok konuyu kapsayan torba paket komisyondan geçti. İşte tüm detaylar…

Emekliye verilecek ikramiye, vergi borçlarının yapılandırılması ve imar barışı gibi birçok konuyu kapsayan torba paket komisyondan geçti. İşte tüm detaylar…

Emekli, öğrenci ve vergi borcu olanlara müjdeli haber geldi. Tüm bu konuları kapsayan torba paket komisyonda kabul edildi. Peki, torba paket içerisinde neleri kapsıyor? Torba paket içerisinde emekli, öğrenci ve vergi borcu olanlar nelerle karşılaşacak? 

BÜTÇE KOMİSYONU KANUN TASARISINI KABUL ETTİ

Emeklilere, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesinde ödenecek ikramiyeler gündeme gelmiş ve bu konu hakkında son gelişmeler Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamalarıyla netlik kazanmaya başlamıştı. Son olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu, emeklilerin ikramiye ödemeleri başta olmak üzere, vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, imar barışı, yaşlılık aylığının 500 liraya çıkarılması, genç girişimcilere Bağ-Kur desteği ve üniversitelerden kaydı silinenlere af gibi birçok düzenlemenin yer aldığı kanun tasarısını kabul etti. 

‘ÖNGÖRÜLENİN ÜZERİNDE BİR PERFORMANS GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ’ 

Konuyla ilgili açıklama yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, emeklilerle ilgili ikramiye düzenlemesinin her ne kadar bütçenin gider tarafında artışa neden olacağını ancak buna rağmen bütçe gelirlerinde öngörülenin üzerinde bir performans gerçekleştirileceğini aktardı. 

EMEKLİLERE BAYRAM ÖNCESİ BİN LİRALIK ÖDEME

Torba paket kapsamında, emeklilere Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesinde biner liralık ödeme yapılacağı aktarıldı. Bunun yanı sıra üniversitelerden kayıtları silinen öğrenciler içinde geri dönüş yolunun açıldığı belirtildi.

VERGİ CEZALARINA YAPILANDIRMA

Bunun yanında, vergi cezaları ve gecikme zamlarına ilişkin borcun tamamının ödenmesi halinde cezalardan kalan yüzde elli kısmın ve bu cezalara bağlı gecikme zamlarının tahsilinin kaldırılacağı belirtildi. 

 

TBMM Torba Paket Emekli Öğrenci Vergi borcu İmar barışı İkramiye Vergi borçları silinecek mi Torba yasa neleri kapsıyor