Diyanet İşleri Başkanı'ndan Adnan Oktar ve Suç Örgütü Hakkında Açıklama

TAKİP ET

Tarikat ve cemaatlerin denetlenmesi konusunda açıklama yapan Diyanet İşleri başkanı Ali Erbaş, "İnsanların ötelenmesi, söz konusu alanı daha da karmaşık ve denetimsiz hale getirmiş, dini istismar eden gruplar için uygun bir zemin oluşmasına sebebiyet vermiştir. Bu kaotik süreçten beslenen olumsuz durumların en çarpıcı örneği FETÖ ve liderliğini Adnan Oktar diye bilinen şahsın yaptığı suç şebekesidir" ifadelerini kullandı.

Tarikat ve cemaatlerin denetlenmesi konusunda açıklama yapan Diyanet İşleri başkanı Ali Erbaş, "İnsanların ötelenmesi, söz konusu alanı daha da karmaşık ve denetimsiz hale getirmiş, dini istismar eden gruplar için uygun bir zemin oluşmasına sebebiyet vermiştir. Bu kaotik süreçten beslenen olumsuz durumların en çarpıcı örneği FETÖ ve liderliğini Adnan Oktar diye bilinen şahsın yaptığı suç şebekesidir"  ifadelerini kullandı.

Son dönemlerde yaşanan tarikatlar ve cemaatler denetlenmesi ve bu kurumların İslam dinindeki yerine dair tartışmaları Hakkında Diyanet İşleri başkanı Ali Erbaş, AA Muhabirine açıklamalarda bulundu. Erbaş açıklamasında, Tarikat ve cemaat olarak bilinen teşekküllerin Her şeyden önce sosyolojik bir gerçeklik olduğunu söyleyerek bunların görmezden gelinmesi ya da ötelenmesinin bu gerçeği değiştirmeyeceğini söyledi. O anlamda İslam coğrafyasında tarihi ve kurumsal geçmişleri olan yapıların bulunduğuna dikkat çeken Erbaş, Cumhuriyet döneminin ilk yıllarında çıkarılan kanun nedeniyle tekke, zaviye ve benzeri yapıların kapatıldığını, tarikat veya dini cemaatlerin hukuken yok hükmünde kabul edildiğini dile getirdi.

"KARMAŞIK VE DENETİMSİZ HALE GETİRDİ" 
Zaman içerisinde dini görünümlü bazıları hukuki boşluktan yararlandığını dile getiren Erbaş, "Yine son asır boyunca din-devlet ilişkilerinde yaşanan gerilim ve zaman zaman gelişigüzel mülahazalarla dinini ve inancını yaşamak isteyen insanların ötelenmesi, söz konusu alanı daha da karmaşık ve denetimsiz hale getirmiş, dini istismar eden gruplar için uygun bir zemin oluşmasına sebebiyet vermiştir. 

Bu kaotik süreçten beslenen olumsuz durumların en çarpıcı örneği FETÖ ve liderliğini Adnan Oktar diye bilinen şahsın yaptığı suç şebekesidir. Bu iki suç örgütü tam da bu hukuki boşluğu ve kaosu kullanarak başta gençler olmak üzere dini duyarlılığı yüksek ama bilgisiz olan birçok kişiyi kandırmış, onları gizli, kirli ve karanlık odakların çıkarları için devleti ve milleti aleyhine çalışan militanlara dönüştürmüş, kadınlı-erkekli birçok gencimizin heba olmasına ve geleceğinin kararmasına neden olmuştur." dedi.

son dakika tarikat cemaat son dakika haberi Diyanet İşleri başkanı Ali Erbaş