Dikkat! Meteoroloji Uyardı Bu Akşam Başlıyor, Önleminizi Alın

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava durumu ile ilgili yeni uyarı yapıldı. Bugün akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve kar yağışlı hava Trakya bölgesinde etkili olmaya başlayacak. Yağışların Gece saatlerinde şiddetini arttırması beklenirken vatandaşların dikkatli olması gerektiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre Ege Marmara Akdeniz batı ve Orta Karadeniz İç Anadolu Gaziantep Adıyaman Kilis Şanlıurfa Van Kars Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yağış bekleniyor. Akşam saatlerinden sonra Trakya kesimi ile Çanakkale çevrelerinde Karla Karışık Yağmur ve kar şeklinde yağışlar beklenirken Muğla ve Antalya çevrelerinde çok şiddetli mersin-adana ve Aydın ile İzmir'in Güney ilçelerinde yerel olarak şiddetli yağış bekleniyor. Iç ve Doğu bölgeleri ile Kuzey bölgelerde yer yer şiş ve pus hadisesi günde olması tahmin ediliyor.

Batı kesimlerde hava sıcaklıklarında 1 ila 3 derece arasında düşüş beklenirken diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle Güney ve Güneydoğu Kuzeybatı kesimlerde Kuzey yönlerden hafif ve orta kuvvette Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege'de şiddetli olarak esecek.

ŞİDDETLİ YAĞIŞ GELİYOR

Muğla ve Antalya bölgelerinde yunusların çok şiddetli Mersin Adana ve Aydın ile İzmir'in Güney ilçelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği de meteoroloji tarafından belirtildi

İSTANBUL HAVA DURUMU

İstanbul'da hava durumu bugün çok bulutlu ve yağışlı olarak tahmin ediliyor. Megakentte genel olarak Yağmur beklenirken Gece saatlerinde Silivri Çatalca ve Arnavutköy ilçelerinde Karla Karışık Yağmur şeklinde bekleniyor. Yağışların ellerin elinde gece saatlerinden itibaren çok şiddetli olması bekleniyor.

 

Meteoroloji kar ve sağanak yağış son dakika haberler son dakika haberler hava durumu kar ne zaman yağacak istanbul hava durumu