CHP kurmayları: Kılıçdaroğlu'nun adaylığında 7 başkan yardımcısı formülünü ocak ayında halka sorduk

TAKİP ET

Altılı Masa'da krizi sonlandıran formül olarak ortaya sürülen Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığında 5 genel başkan ve iki belediye başkanının ise cumhurbaşkanı yardımcısı olacağı formüle ilişkin, CHP tarafından ocak ayında vatandaşlara soruldu. Yapılan ankette desteğin çoğalmasının ardından formül kriz sürecinde masaya sunuldu.

CHP'li kurmaylar yaptıkları açıklamalarında, “CHP mutfağında, altı lider ve iki büyükşehir belediye başkanının da kampanyada ve seçim sürecinde aktif olduğu model dahil pek çok senaryo ve simülasyon çalışmaları hazırdı. Bu simülasyonların kamuoyu araştırmaları ile ölçümü de yapıldı. Ocak ayında bu senaryoyu içeren bir kamuoyu araştırması da yapılmıştı. Bu modelle, özellikle kararsız seçmenlerin desteğinin de arttığı ve kayda değer bir oy artışı getirdiği ölçüldü. Millet İttifakı'nın adayına oy verme önünde, ‘aday beğenmeme’ tavrı kesilmiş oldu” ifadelerini kullandılar.

ORTAK ÇALIŞMA YAPILDI

Yeni formüle ilişkin konuşan CHP kurmayları “Yaşanan son gelişmeler üzerine bu model, tüm partilerin hukuk kurmayları tarafından ve CHP-İYİ Parti TBMM grup başkanvekilleri tarafından teknik olarak formüle edildi ve tüm liderlere sunuldu. Kampanyadaki birlikte çalışma görüntüsünün siyasi etkisi üzerinde mutabakat olunca, geçiş süreci konusunda liderler arasında anlaşma sağlandı” dediler.

 

Altılı masa formül genel başkanlar