Bakan Yanık: Şehitlerimizin ve gazilerimizin ucuz siyasi oyunlara alet edilmelerine izin vermeyiz

TAKİP ET

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal medyada yaptığı paylaşımında, "Şehitlerimizin ve gazilerimizin ucuz siyasi oyunlara alet edilmelerine asla izin vermeyiz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında şehit yakınları ve gaziler arasında ayrımcılık yapıldığı yönündeki iddialarına ilişkin Bakan Yanık, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak iddialara yanıt verdi.

Yanık, yaptığı paylaşımında "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, günlük manipülasyon kotasını bugün şehit yakınlarımız ve gazilerimizle ilgili olarak doldurmuş. Grup toplantısında, şehit yakınlarımız ve gazilerimize ilişkin konuları, takip edenlerin zerre itibar etmeyecekleri ancak bilmeyenlerin manipüle olacağı şekliyle dile getirmiş. O iş öyle sayın Kılıçdaroğlu'nun anlattığı gibi değil. Onlar çarpıtmaktan yılmıyorsa biz de anlatmaktan yılmıyoruz. Bir daha anlatalım" yanıtını verdi.

BAKAN YANIK’IN PAYLAŞIMI

Bakan Yanık, sosyal medyada yaptığı paylaşımının devamında, "Tüm şehit yakınlarımız ve gazilerimiz bilir ki Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfının yaptığı ödemeler sadece 15 Temmuz şehit yakınları ve gazilerine yapılan şartlı bağışların ödemeleridir. Şartlı bağışlar sadece bağışı yapan kişinin kriterleri doğrultusunda kullanılabilir. Sayın Kılıçdaroğlu bunu elbette bilmektedir ancak yine de 'ya tutarsa' ümidi içindedir. Tutmaz. Ülkesi uğruna canlarını ortaya koyan şehitlerimizin ve gazilerimizin böylesi ucuz siyasi oyunlara alet edilmelerine asla izin vermeyiz. Şehit yakınlarımıza, gazilerimize ve ailelerine yönelik hizmetlerimizi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da büyük bir titizlikle sürdürmeye devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

 

Bakan Derya Yanık Kemal Kılıçdaroğlu Şehit ve Gaziler