Aranan DEAŞ'lı Terörist İstanbul'da Günlük Kiralık Evde Yakalandı

TAKİP ET

İstanbul'da son dönemlerde çok sayıda uyuşturucu ve fuhuş olayı ile gündemden düşmeyen günlük kiralık evlerin denetlenmesine yönelik olarak 3 ilçede yapılan operasyon kapsamında günlük kiralık evlere baskın düzenlendi. Düzenlenen baskınlarda 8 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslardan birinin 2015 yılında Bingöl Cumhuriyet savcılığınca hakkında DAEŞ terör örgütü mensubu olmak suçundan yakalama kararı çıkarılan Naim Tua isimli terörist olduğu tespit edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve narkotik suçlarla mücadele şube ekiplerinin koordinasyonunda son dönemlerde nüfus yoğunluğu olarak hızlı bir artış gösteren ve son günlük kiralık evler ile gündeme gelen Esenyurt Beylikdüzü ve Büyükçekmece ilçelerinde operasyon düzenlendi.

TERÖRİST YAKALANDI

500 polisle eş zamanlı olarak düzenlenen baskın var şeklinde gerçekleştirilen operasyonlarda daha önceden belirlenen adresler arandı. Uyuşturucu madde Satışı ve fuhuş yaptırıldığı iddiası ile basılan günübirlik evlerde yapılan aramalarda haklarında yakalama kararı bulunan 8 kişi gözaltına alındı. Operasyonda çok sayıda evin işlem yapılıp mühürlendiği öğrenilirken 3 Sahte kimlik 2 ruhsatsız tabanca 100 gram esrar ve 55 adet Uyuşturucu hap ele geçirildi. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan 8 Aranan Şahıslar birinin DAEŞ'in Bingöl hücresi sorumlularından Naim Tua isimli terörist olduğu tespit edildi. 2015 yılında Bingöl Cumhuriyet Savcılığı tarafından hakkında çıkarılan yakalama kararı ile aramda öğrenilen DEAŞ'ın Bingöl hücresi içerisinde sorumlu düzeyde olan ve uzun süre Suriye'deki çatışma bölgelerinde savaştığı ve örgüt talimatları kapsamında Kaçak yollarla İstanbul'a geldiği belirlenen şahsın üzerinde Suriye nüfusuna düzenlenmiş sahte bir kimlik bulundu. Daha önce örgüte yönelik olarak düzenlenen operasyonlarda son anda polisin elinden kaçtı belirlenen teröriste birlikte yakalanan diğer 7 şansını ise asayiş suçlarından haklarında yakalama kararı bulunan kişiler olduğu öğrenildi.

istanbul operasyon terörist