Akdeniz'de Bir Facia Daha Yaşandı! 20 Göçmen Hayatını Kaybetti!

TAKİP ET

Libya açıklarında bir mülteci botunun battığı bilgisi alındı. 200'den fazla mülteci olduğu iddia edilen botta 20 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Mülteci botunun batmasının ardından İtalyan sahil güvenlik ekipleri arama kurtarma çalışmaları için destek istedi.

Libya açıklarında bir mülteci botunun battığı bilgisi alındı. 200’den fazla mülteci olduğu iddia edilen botta 20 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Mülteci botunun batmasının ardından İtalyan sahil güvenlik ekipleri arama kurtarma çalışmaları için destek istedi. 

Akdeniz’de göçmen faciası yaşanmaya devam ediyor. Alınan son bilgide İtalyan sahil güvenlik ekiplerinin Libya açıklarında bir botun 200’den fazla mülteciyi taşırken battığı ve olayda 20 mültecinin hayatını kaybettiği açıklandı. Hala bu bölgede arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Aynı zamanda sahil güvenlik görevlileri çalışmalar içinde destek istedi. 

Aynı zamanda geçtiğimiz haftalarda da Birleşmiş Milletlerden alabora olan iki tekne haberi gelmişti. Alabora olan iki tekneden 250 göçmenin hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliğinden gelen açıklamaya göre alabora olan botlardan birinin Libya açıklarında içinde bulunduğu 163 göçmenle suya battığını ve sahil güvenlik ekiplerinin yardımı ile 6 kişinin kıyıya çıkarıldığı belirtilmişti. Diğer bot ise 132 göçmenle birlikte Akdeniz’e açılmış ve 50 göçmen kurtarılmıştı. Kurtarılan göçmenlerin İtalya Sicilya Adası’na getirildiği belirtildi.

HAYATINI KAYBEDEN GÖÇMEN SAYISI SÜREKLİ ARTIYOR

Sürekli olarak göçmenlerin ölüm haberi alınırken Mayıs ayı başından bu yana kadar hayatını kaybeden göçmen sayısının 600’e yakın olduğu belirtildi. Kurtarılan göçmen sayısının ise yaklaşık olarak 7 bin 550’e yakın olduğu bilgisi alındı. Birleşmiş Milletlerin verisine göre ise içinde bulunduğumuz yılın ilk dört ayında sadece Akdeniz’de 1300’den fazla göçmenin öldüğü belirlendi. 

 

akdenizde göçmen ölümü göçmen botu battı akdenizde 20 göçmen öldü akdeniz libya