7 Aralık 2020 güncel koronavirüs tablosu

TAKİP ET

Dünya geneline yayılan ve ülkemizde de etkisini göstermeye devam eden koronavirüs salgınında artış ne yazık ki hız kesmeden devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan 7 Aralık koronavirüs tablosunda bugün en dikkat çeken kısım günlük vefat sayısı oldu.

Dünya geneline yayılan ve ülkemizde de etkisini göstermeye devam eden koronavirüs salgınında artış ne yazık ki hız kesmeden devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan 7 Aralık koronavirüs tablosunda bugün en dikkat çeken kısım günlük vefat sayısı oldu. Son 24 saat içinde virüs sebebiyle hayatını kaybeden hasta sayısı ne yazık ki 203 kişi daha arttı. Bugün kayıtlara geçen vaka sayısı ise 32.137 olarak açıklandı. İşte tüm detaylar…

Bugün Tespit Edilen Kaç Hasta Var?

Güncel tabloya göre, son 24 saat içinde 6.420 yeni koronavirüs hastası tespit edilirken güncellenen tabloda ülkemizdeki toplam hasta sayısının 545.711’e yükseldi. 

Günlük Vefat Sayısında Rekor

Bugün açıklanan tabloda son 24 saat içinde virüs sebebiyle hayatını kaybeden hasta sayısı ne yazık ki 203 kişi artarken son eklenen rakamlarla beraber toplam vefat sayısı 15.103’e çıktı. 



Bugünkü Vaka Sayısı

Bugün 196.902 yeni test yapıldığı aktarılırken tespit edilen 32.137 vaka olduğu kaydedildi. Ayrıca şimdiye kadar ülkemizde yapılan toplam test sayısı 19.888.747’ye yükseldi. 

Ağır Hasta Sayısı

Öte yandan ağır hasta sayısının 5.836 olduğu aktarılırken bugün iyileşen hasta sayısına 5.017 yeni kişi eklendiği ve ülkemizdeki toplam iyileşen hasta sayısının 436.270’e çıktığı görüldü. 

‘Ağır Hasta Sayısındaki Artış Hızı Azaldı’

Son 24 saatlik verileri değerlendiren Bakan Fahrettin Koca, bugün tespit edilen 6.420 yeni hasta olduğunu, ağır hasta sayısındaki artış hızının ise azaldığını ifade etti. Kısıtlamaların etkisinin görülmeye başladığını belirten Koca, bu kısıtlamaların etkisinin yakında daha çok hissedileceğinin ümit edildiğini aktararak ‘Hepimizin görevi kendi kısıtlamalarımızı uygulayarak kalabalıklardan uzak durmak.’ dedi.
 

koronavirüs vaka vefat günlük