65 yaş ve üstü vatandaşlar yarın 4 saatliğine dışarı çıkacak

TAKİP ET

65 yaş ve üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı olanlar, 10 Mayıs Pazar günü 4 saatliğine dışarı çıkabilecekler. Ayrıntılar haberimizin detayında...

Bu hafta sonu ile birlikte sokağa çıkma kısıtlaması beş hafta sonudur sürüyor. 7 haftadan beri sokağa çıkamayan 65 yaş ve üstü vatandaşların ve kronik rahatsızlığı olanların ise yarın 4 saatliğine dışarı çıkma hakkı olacak. İçişleri Bakanı Soylu’nun bu konuyla ilgili vatandaşlardan bir ricası oldu.

Hangi Saatler Arasında Çıkacaklar

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile 24 ilde hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Kısıtlama 10 Mayıs Pazar günü saat 00.00’da son bulacak. Sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı 24 kentin cadde ve sokakları bugün bomboştu. Yaya ve araç trafiği ise yok denecek kadar azdı. Bu hafta sonu ile birlikte beş hafta sonundan beri süren hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında bu hafta sonu bir ilk yaşanacak. Uzun zamandan beri sokağa çıkma yasağı olduğundan dolayı evlerinden ayrılamayan 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı olanlar 4 saatliğine sokağa çıkabilecek. 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı olanlar, 10 Mayıs Pazar günü saat 11.00 ile 15.00 saatleri arasında yürüme mesafesinde olmak, sosyal mesafeyi korumak ve maske takmak koşuluyla sokağa çıkabilecekler.   

İçişleri Bakanı Vatandaşlardan Rica Etti

65 yaş ve üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı olanların hafta sonu sokağa çıkma yasağıyla ilgili twitter hesabından bir açıklama yapan Süleyman Soylu, “Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayan 57 ilimizde yaşayan 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı olanlar, dışarı çıkma izinlerinin olduğu saatler aralığında evlerinde kalsınlar. Sokağa çıkmamaları için kendilerinden ricada bulunuyorum.” dedi.

20 Yaş Altı İçinde Esneklik Var

Yeni tip koronaviüs salgınından dolayı sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 20 yaş ve altındakiler içinde esneklik getirildi. 14 yaş ve altında olan kişiler 13 Mayıs Çarşamba günü saat 11.00 ile 15.00 aralığında yürüme mesafesinde olmak, sosyal mesafeye uymak ve maske takmak koşuluyla sokağa çıkabilecekler. 15 ile 20 yaş aralığında olanlarda 15 Mayıs Cuma günü saat 11.00 ila 15.00 aralığında yukarıda belirtilen koşullara uymak kaydıyla sokağa çıkabilecekler.      

hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması 65 yaş ve üstü