5 Buçuk Saatlik Toplantı! Yeni Sistemin İlk MGK'sı Toplandı, ABD'ye Çok Sert Tepki Geldi

TAKİP ET

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yeni sistemin ilk MGK'sı sona erdi. MGK'nın hemen ardından yayınlanan bildiride, ABD'ye sert tepki geldi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yeni sistemin ilk MGK’sı sona erdi. MGK’nın hemen ardından yayınlanan bildiride, ABD’ye sert tepki geldi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğindeki ilk MGK sona erdi. Yeni sistemin ilk MGK’sının sonuna gelinirken toplantının 5 buçuk saat sürdüğü öğrenildi. Toplantının hemen ardından yazılı açıklama yapıldı.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI FUAT OKTAY MGK TOPLANTISINDA YERİNİ ALDI

Daha önceki MGK toplantılarına Başbakanlık Müsteşarı olarak katılan Fuat Oktay, yeni sistemin ilk toplanan MGK’sına Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak katıldı. 30 Mayıs tarihinde gerçekleşen son MGK’da Genelkurmay Başkanı olarak üniformasıyla bulunan Hulusi Akar ise bu kez Milli Savunma Bakanı olarak toplantıda yerini aldı. Akar’ın halefi olan Orgeneral Yaşar Güler ise daha önce Kara Kuvvetleri Komutanı olarak katıldığı MGK’ya Genelkurmay Başkanı sıfatıyla katıldı.

MGK SONRASI YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI

Türkiye’nin ilk Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde toplanan MGK, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşti. 5 buçuk saatlik süren toplantı sonrasında bildiri yayımlandı. Yayımlanan MGK bildirisinde, ABD tarafından Türkiye’ye karşı kullanılan tehdit dilinin iki ülkenin ilişkilerine saygısızlık olduğu ve asla kabul edilemeyeceği belirtildi. 

TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK MESAJI VERİLDİ

Öte yandan yayımlanan MGK bildirisinde, ülkenin güvenlik hassasiyetinin yeni dönemde de aynı şekilde devam edeceği belirtildi. 

 

Erdoğan MGK Yaşar Güler Hulusi Akar Toplantı ABD Türkiye