Güney Amerika ülkesi Venezuela, ardı ardına yaşanan iki büyük Deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışıyor. Merkez üssü ve çevresinde büyük yıkıma yol açan 7.2 ve 7.5 büyüklüğündeki sarsıntıların ardından bölgede zamana karşı bir arama-kurtarma mücadelesi yürütülüyor. Göçük altından gelen her haber, felaketin boyutunun ne kadar ciddi olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.
Acı Bilanço Netleşiyor: Can Kaybı En Az 235’e Yükseldi
Ülkede adeta yıkıma yol açan çifte depremin ardından resmi makamlar durumun ciddiyetini ortaya koyan verileri paylaşmaya başladı. Venezuela Sağlık Bakanı Carlos Alvarado, devlet televizyonunda yaptığı açıklamada felaketin bilançosunu kamuoyuna duyurdu. Alvarado, enkaz kaldırma ve arama çalışmaları ilerledikçe can kaybı ve yaralı sayısının maalesef artmaya devam ettiğini belirtti.Sağlık Sisteminde Alarm: "Acil Ameliyatlar Yapılıyor"
Bakan Alvarado, tüm sağlık altyapısının tam kapasiteyle depremzedeler için seferber edildiğini ifade ederek hastanelerdeki kritik duruma dair şu detayları aktardı:- Tedavi Altına Alınanlar: Depremin başından bu yana yaklaşık 4 bin 300 yaralıya müdahale edildi.
- Vakaların Durumu: Yaralıların büyük kısmı hafif sıyrıklarla atlatmış olsa da, orta ve ağır durumda olan çok sayıda hasta bulunuyor.
- Kritik Müdahaleler: Hastaların önemli bir kısmına acil cerrahi müdahale yapılması gerekti.
- Kayıplar: Maalesef sağlık merkezlerine ulaştığında yaşam belirtisi göstermeyen veya hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan 235 vatandaşımız hayatını kaybetti.







