UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu ilk karşılaşmasında temsilcimiz Galatasaray, RAMS Park’ta ağırladığı İngiliz devi Liverpool’u 1-0 mağlup ederek çeyrek final yolunda kritik bir avantaj elde etti. Mücadeleye damga vuran Mario Lemina’nın golü ve tribünlerdeki yüksek tansiyon, Birleşik Krallık medyasında geniş yer buldu.
Ada Basınında Savunma Zafiyeti ve "Slot" Eleştirisi
İngiliz spor medyası, Liverpool’un İstanbul deplasmanındaki performansını sert sözlerle eleştirdi. The Athletic, Arne Slot’un
Liverpool kulübesindeki 100. resmi maçında alınan bu mağlubiyeti "hatırlanmak istenmeyecek bir yıl dönümü" olarak nitelendirdi. Haberde, konuk ekibin savunma hattındaki koordinasyon eksikliği ve hücum yollarındaki verimsizliğinin altı çizildi.
Daily Mail ve Telegraph ise Liverpool’un sahadan sadece tek farklı mağlubiyetle ayrılmasını "teselli edici bir şans" olarak değerlendirdi. Analizlerde, sarı-kırmızılı ekibin oyun üstünlüğüne dikkat çekilirken, İngiliz temsilcisinin tur umudunu korumak için Anfield’da performansını birkaç basamak yukarı taşıması gerektiği vurgulandı."İstanbul Cehennemi" ve Atmosfer Baskısı
Dünyanın önde gelen haber kuruluşlarından BBC ve Times, RAMS Park’taki atmosferin maçın teknik gidişatını doğrudan etkilediğini belirtti.- Times: Stadın gürültü seviyesini ve taraftar baskısını "klasik bir İstanbul cehennemi" olarak tanımlarken, Galatasaray'ın bu atmosferde büyük maç senaryolarını hatasız oynadığını yazdı.
- Sky Sports: Liverpool’un bu sezon İstanbul’dan ikinci kez eli boş döndüğüne dikkat çekerek, şehrin İngiliz ekibi için bir "deplasman kabusu" haline geldiğini hatırlattı.
Guardian: "Liverpool Daha Ağır Bir Skorun Eşiğinden Döndü"
Maçın taktiksel analizine geniş yer ayıran Guardian, Galatasaray’ın oyunun büyük bölümünde kontrolü elinde tuttuğunu ifade etti. Haberde, sarı-kırmızılı ekibin kaçırdığı pozisyonlara vurgu yapılarak, Liverpool’un çok daha ağır bir hezimetten kalecisi ve savunma müdahaleleri sayesinde kurtulduğu ifade edildi.
| Detay | Açıklama |
| Skor | Galatasaray 1 - 0 Liverpool |
| Gol | Mario Lemina |
| Stadyum | RAMS Park (İstanbul) |
| Önemli Not | Galatasaray, rövanş öncesi gol yemeden kazanarak psikolojik üstünlüğü ele geçirdi. |