Türk Eczacıları Birliği tarafından yapılan yazılı açıklamada sağlık çalışanları gibi eczacıların da zaman zaman sözlü ve fiili saldırıya uğradığı bildirildi. Bu şiddetin azalması için çalışmalar yapılması gerektiğine değinilen açıklamada, eczacıların da acil müdahale ve acil sağlık hizmetlerinde önemli bir yere sahip olduğu göz ardı edilmemesi gerektiği ifadesine yer verildi.
İstanbul ve ardından Gaziantep'te eczacılar ile çalışanlarının şiddet görmesinin kınandığı açıklamada, bu gibi örneklerin çoğalmaması için acil önlemler alınması gerektiğinin altı çizildi.Acil Buton TalebiAçıklamanın devamında "Bizim şu an ki en büyük korkumuz önlem alınmazsa şiddetin boyutunun daha da artması ve daha kötü sonuçlara ulaşılması. Eczacılarımız gece-gündüz demeden vatandaşlara sağlık hizmeti vermek için çabalamaktadır. Bu tür saldırıların önlenmesi için sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet için daha büyük cezalara yer verilmesi gerekli ve sağlık kurumlarının kamu yararına çalışan kurumlar olduğu bilinci vatandaşa aşılanmalı. Gece nöbeti sırasında eczanelere yapılan devriye nöbetlerinin sıklaştırılması, her hangi bir durum olduğunda güvenlik güçlerinin anında müdahale etmesi için acil buton uygulamasına yer verilmesi gerekli. " sözlerine yer verildi.
Sağlık çalışanları ve eczacılara yönelik şiddetin önlenmesinde medyaya da büyük iş düştüğünün dikkat çekildiği açıklamada "Medyada sağlık çalışanlarına şiddet uygulanabilir mesajı veren haberlerin yapılmaması konusunda da önlemler alınmalı, basın mensupları bu konuda bilinçlendirilip duyarlı olmaları sağlanmalı." ifadesine yer verildi.
SAĞLIK
27 Aralık 2015 - 21:23
Eczanelerin Acil Buton Talebi
Zaman zaman yaşanan eczacılar ile vatandaş arasındaki tartışmalarda çıkan olaylara acil müdahale edilmesi için nöbetçi eczanelere "acil buton" talebi yapıldı.
SAĞLIK
27 Aralık 2015 - 21:23
İlginizi Çekebilir