AKOM’dan yapılan bilgilendirmeye göre, hafta başından bu yana 28-30 °C bandında seyreden termometreler, pazar gününden itibaren 4 ila 8 derece birden serinleyerek 25 °C seviyelerine gerileyecek. Serin havayla birlikte megakent genelinde aralıklı gök gürültülü sağanak geçişleri etkisini gösterecek.
CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, yağışın pazar günü öğle saatlerinde Trakya'dan giriş yapacağını, akşamüstü itibarıyla Silivri, Bağcılar ve Başakşehir gibi Avrupa Yakası ilçelerinde şiddetini artıracağını belirtti. Gece saatlerinde Anadolu Yakası’na geçerek şimşek ve gök gürültüsü eşliğinde sürecek olan yağışların, pazartesi akşamına kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor. Toprağın oldukça kuru olması sebebiyle, yağış miktarından bağımsız olarak yüzeysel akış kaynaklı lokal su baskınlarına karşı vatandaşların temkinli olması isteniyor.
3 İle Sarı Kodlu Sağanak Uyarısı
İçişleri Bakanlığı, MGM verileri doğrultusunda 14 Eylül Pazartesi günü için üç kente özel uyarı yayınladı. Sakarya’nın doğu ilçeleri ile Zonguldak, Bartın ve Düzce’de gece saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak bekleniyor. Bakanlık; sel, heyelan, yıldırım ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı vatandaşları yetkili mercilerin talimatlarına uymaya davet etti.
İstanbul Valiliği’nden Okulların İlk Gününe Özel Saat Ayarlaması
14 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan yeni eğitim-öğretim yılında yaklaşık 19 bin servis aracının ve velilerin trafiğe çıkacak olması, olumsuz hava koşullarıyla birleşince İstanbul Valiliği tedbir kararı aldı. Trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla, İstanbul'daki tüm resmi ve özel ilkokul, ortaokul ile liselerde ilk gün ders saatleri 10.00 – 15.00 olarak uygulacak.
Sonbahar Geldi mi? Hafta Ortasında Tüm Yurtta Yağış Var
Yaşanan bu sıcaklık düşüşünün geçici bir dalgalanma olduğunu vurgulayan uzmanlar, henüz kalıcı bir sonbahar havasına girilmediğini ifade ediyor.
Ankara ve İç Anadolu: Ankara’da pazar günü 32 °C’ye kadar çıkacak olan sıcaklık, çarşamba günü yaşanacak kuvvetli yağışla birlikte 21 °C’ye kadar gerileyecek. Çarşamba günü Ankara’nın yanı sıra Konya, Niğde, Karaman ve Akdeniz Bölgesi genelinde de sağanak geçişleri görülecek.
Perşembeden İtibaren Yaz Sıcakları Geri Dönüyor: Hafta ortasındaki yağışlı sistem perşembe günü itibarıyla yurdu terk edecek. Hava sıcaklıklarının hafta sonuna doğru yeniden yükselerek mevcut yaz değerlerine ulaşması ve eylül ayının genel olarak yaz havasında geçmesi öngörülüyor.









