Yine Manisa Yine Zehirlenme Vakası! 50 Asker Zehirlenme Şüphesi İle Hastaneye Kaldırıldı

TAKİP ET

Manisa'da Kışlada yaşanan zehirlenme vakaları son günlerde oldukça gündemde. Yaşanan zehirlenme vakalarına bir yenisi daha eklendi. Manisa General Seyfettin Çalbatur Kışlası 1'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda akşam yemeğinin ardından 50'ye yakın askerin gıda zehirlenmesi şüphesi ile hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Manisa’da Kışlada yaşanan zehirlenme vakaları son günlerde oldukça gündemde. Yaşanan zehirlenme vakalarına bir yenisi daha eklendi. Manisa General Seyfettin Çalbatur Kışlası 1’inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı’nda akşam yemeğinin ardından 50’ye yakın askerin gıda zehirlenmesi şüphesi ile hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Manisa’da son zamanlarda yaşanan zehirlenme vakalarına bir yenisi daha eklendi. Gelen bilgilere göre Manisa General Seyfettin Çalbatur Kışlası 1’inci Piyade Er Eğitim Tugay’ında akşam yemeğinin yenmesinin hemen ardından bazı askerler rahatsızlandı. Rahatsızlanan 50’ye yakın asker zehirlenme şüphesiyle revire başvurdu.

50 ASKER HASTANEYE KALDIRILDI

Askerlerin kusma ve bulantı gibi şikayetlerle revire başvurmasının ardından revirde ilk müdahaleler yapıldı. Müdahalenin hemen ardından 50 asker olay yerine gelen ambulansla Manisa Merkezefendi ve Manisa Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan askerlere serum tedavisinin uygulanmaya başlandığı belirtildi. 

AYNI VAKALAR GEÇEN AYDA YAŞANMIŞTI

Manisa’da yaşanan zehirlenme vakaları ilk defa gündeme gelmiyor. Geçtiğimiz ayda Manisa 1’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası’nda da 1046 askerin gıda zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldığı gündeme gelmişti. Zehirlenme nedeniyle rahatsızlanan askerlerden biri tüm müdahalelere rağmen kurtulamamış ve hayatını kaybetmişti. Bu olayın hemen peşinden 27 Mayıs tarihinde Manisa Kırkağaç 6’ıncı Jandarma Komando Er Eğitim Alayı’nda da zehirlenme vakası yaşanmıştı. Bu vakada da 70 asker zehirlenme vakasından hastanede tedavi altına alınmıştı.

AİLELER DURUMA İSYAN ETTİ

Henüz diğer vakalar için açılan iki soruşturma sonuçlanmadan Manisa’da üçüncü zehirlenme vakası yaşandı. art arda gelen bu vakalar nedeni ile askerlerin aileleri isyan etti. Aileler söz konusu kışlalara yemek temin eden şirketlerin incelenmesi talebinde bulundu. 

 

manisa askerler zehirlenme 50 asker hastane