Uçuğa Ne İyi Gelir? Bu Yöntemle Uçuk Sadece Bir Günde Geçiyor!

TAKİP ET

Uçuğa ne iyi gelir sorusu herkes tarafından merak ediliyor. Çünkü Dudakta uçuk çıkması herkesin hayatının belli döneminde yaşadığı bir sağlık sorunu. Uçak hem görüntü açısından hem de kişinin hayatını zorlaştırması açısından oldukça acı verici bir durum. Peki Dudakta uçuk neden çıkar? Uçuk tedavisi nasıl yapılır? Uçuğa ne iyi gelir? Uçuk nasıl geçer? Işte merak ettiğiniz soruların yanıtı...

Uçuk genel olarak dudakta meydana gelen bir sağlık sorunudur ama vücudunun başka bölgelerinde de ortaya çıkabilir. Öncelikle ağrılı ve kaşıntılı bir şekilde kendini gösteren uçuk daha sonra kişiyi rahatsız eden Hatta günlük hayatta girme ve konuşma gibi durumları da engelleyen bir sağlık sorunu haline gelebilir. Insanlar genel olarak dudakta uçuk çıkmasının nedenleri ve nasıl tedavi edileceğini bilmedikleri için bu durumla zor başa çıkabilirler. Işte uçuk ve uçuk tedavisi hakkında bilmeniz gereken herşey... 

Uçuk neden çıkar?

Peki uçuk neden çıkar? Uçuk bazen önemli bir sağlık sorunların habercisi olabileceği gibi engelliler nedeni Herpes virüsdür. Herpes virüsü nedeniyle ortaya çıkan uçuk genellikle insanlar tarafından soğuk algınlığı gibi Enfeksiyon hastalıkları sonucu meydana geldiği düşünülür. Fakat bazı durumlarda Dudakta uçuk çıkması Bağışıklık sisteminin çökmesi gibi nedenlerle de olabilir. Bağışıklık sisteminin çökmesi beraberinde viral hastalıkları da getirebilir.

Uçuk Nasıl Geçer?

Eğer hayatınızın bazı dönemlerinde uçuk sorunu yaşıyorsanız mutlaka Uçuk nasıl geçer Uçuğa ne iyi gelir gibi soruların yanıtını arıyorsunuzdur. Işte uçuğa iyi gelen tedavi yöntemleri;

Mısır nişantası

Bir kaşık içme suyu ile bir kaşık mısır mısır nişastasını karıştırarak macun haline getirin ve Gece yatmadan önce uçuğuna olduğu bölgeye uygulayın. Bölgeyi uyandığımızda nazik bir şekilde durmaya bilirsiniz.

Buz yöntemi

Uçuk dudak kenarında verdiği acının yanı sıra yanmaya da neden olabilir. Buz tedavisi uygularsanız uçuk üzerindeki deri hem nemlenir hem de yanma geçer.

Aloe vera 

Direkt olarak Uçuğun üzerine bir çay kaşığı aloe vera jeli uygulamak çocuğun daha erken iyileşmesini sağlayacaktır.

Nane yağı

Öncelikle uçağın üzerine su ile temizleyin ve daha sonra pamuğu önce suya daha sonra da nane yağına batırıp uçağın üzerine uygulayın.

Sarımsak 

Uçuk tedavisinde kullanabileceğimiz en etkili yöntemlerden biri de Binbir derde deva sarımsak. Bir sarımsağı ortadan ikiye bölerek için üzerine uygulayın ve kısa süre içerisinde ucunun kuruyarak düşmesine yardımcı olun.

uçuk belirtileri uçuk tedavisi uçuğa ne iyi gelir uçuk nasıl geçer