Türkiye'deki Devlet Yöneticilerine Suikast Hazırlığı Yapan DEAŞ Üyesi Terörist Etkisiz Hale Getirildi

TAKİP ET

Türkiye'de üst düzey devlet yöneticilerine suikast hazırlığında olduğu belirlenen DEAŞ terör örgütü üyesi Suriye uyruklu teröristin yakalandığı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı öğrenildi.

Türkiye’de üst düzey devlet yöneticilerine suikast hazırlığında olduğu belirlenen DEAŞ terör örgütü üyesi Suriye uyruklu teröristin yakalandığı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı öğrenildi.

Türkiye’deki üst düzey devlet yöneticilerine suikast hazırlığı yapan ve güvenlik güçleri tarafından İstanbul’da yakalanan Suriye uyruklu DEAŞ terör örgütü üyesi bir teröristin çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.

HEDEFİNDE ÜST DÜZEY EVLET YÖNETİCİLERİ VARDI

Söz konusu terörist ile ilgili açıklama yapan İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele ekiplerinin Türkiye’deki üst düzey devlet yöneticilerine eylem hazırlığında olan ve planlanan suikast planında başarılı olamaması halinde yurt dışına kaçması planlanan DEAŞ terör örgütü üyesi Suriye uyruklu teröristin 25 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirilen operasyonla yakalandığı belirtildi.

AVRUPA’DA BİR BANKAYA EYLEM PLANI

Güvenlik güçleri tarafından İstanbul’da yakalanan Suriye uyruklu teröristin üstünden çıkan dijital meteryaller ve diğer deliller incelendiğinde teröristi hedefinde yalnızca Türkiye değil Avrupa’daki başkonsolosluk ve konsolosluklar ile burada yer alan bir bankaya da eylem hazırlığında olduğunun belirlendiği öğrenildi.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Terörle Mücadele ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanan ve sorgusunun ardından 6 Aralık 2017 tarihinde Adliyeye sevk edilen DEAŞ terör örgütüne üye olan Suriye uyruklu teröristin mahkemenin verdiği kararla tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.

 

DEAŞ Terörist Türk üst düzey yöneticiler Suikast planı Eylem hazırlığı Suriyeli terörist