Tüm Türkiye'yi Ayağa Kaldırmıştı! Engelli Öğrenciye Şiddet Uygulayan Öğretmene Gözaltı

TAKİP ET

Burdur Bucak'ta 11 yaşında olan bir engelli öğrenciye hem fiziksel hem de sözlü şiddet uyguladığı görüntülere yansıyan bir öğretmen görevden uzaklaştırılmasının ardından gözaltına alındı.

Burdur Bucak’ta 11 yaşında olan bir engelli öğrenciye hem fiziksel hem de sözlü şiddet uyguladığı görüntülere yansıyan bir öğretmen görevden uzaklaştırılmasının ardından gözaltına alındı.

Burdur’un Bucak ilçesinde bir Rehabilitasyon merkezinde 11 yaşındaki engelli öğrencisine hem fiziksel hem de sözlü şiddet uygularken görüntülenen öğretmen İ.B’nin önce görevden uzaklaştırıldığı daha sonrada gözaltına alındığı öğrenildi.

GÖRÜNTÜLER KAN DONDURDU

Olay, Burdur Bucak ilçesinde yer alan Şerife Sarı Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’nde 5’inci sınıf öğrencisi olan 11 yaşındaki engelli bir öğrencisine hem fiziksel hem de sözlü şiddet uygularken görüntülenen öğretmen İ.B hakkında soruşturma açıldıktan sonra gözaltı kararı verildiği ve öğretmenin gözaltına alındığı öğrenildi. Sınıfta gizli bir cep telefonu kamerasıyla çekildiği belirlenen görüntülerde, öğretmen İ.B’nin 11 yaşındaki engelli öğrencisine ‘Yerine geç’ diye sinirli bir şekilde bağırdığı daha sonra da elindeki ayakkabıyı öğrenciye fırlatarak o yöne doğru yaklaştığı görülüyor. Öğrencinin canı acıyarak kendini yere bıraktığı daha sonra hızla yerden kalkarak sıraların diğer tarafına kaçtığı görülüyor. 

ÖĞRETMEN GÖZALTINDA

Yaşanan olayın görüntülenerek ortaya çıkmasının ardından ilk olarak okul müdürü A.Ö ve İ.B tarafından görevinden uzaklaştırıldığı daha sonrada hakkında idari ve adli yönden soruşturma başlatıldığı açıklandı. Burdur Başsavcılığı tarafından engelli öğrencisine şiddet uygulayan acımasız öğretmen hakkında soruşturma başlatıldığı ve öğretmen İ.B’nin soruşturma kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi.

 

Burdur Burdur haberleri Öğretmen Rehabilitasyon merkezi Engelli öğrenciye şiddet