Trafikte Yeni Uygulama! Ortalama Hız Cezası Nasıl Olacak?

TAKİP ET

Trafikte yeni uygulamaya konan 'Ortalama hız cezası' ile ilgili son dönemlerde çıkan tartışmalara Emniyet Genel Müdürlüğünden açıklama geldi. Emniyetten gelen net açıklama kafalardaki soru işaretlerini ortadan kaldırdı

Trafikte yeni uygulamaya konan ‘Ortalama hız cezası’ ile ilgili son dönemlerde çıkan tartışmalara Emniyet Genel Müdürlüğünden açıklama geldi. Emniyetten gelen net açıklama kafalardaki soru işaretlerini ortadan kaldırdı.

Son dönemlerde yeni çıkan ‘Ortalama hız cezası’ uygulaması ile ilgili birçok tartışma çıkmış ve sürücülerin kafası bir hayli karışmıştı. Emniyet Genel Müdürlüğünden gelen açıklamada, otoyolları kullanmakta olan sürücülerin ortalama hız cezasına tabi tutulması için ortalama hızlarını giriş ve çıkış noktaları arasında kullandıkları taşıt cinsi göz önünde tutularak yönetmelikte tanımlanan hız limiti olan yüzde 10 tolerans da dahil olmak üzere belirlenen limiti aşmaları durumunda uygulanabileceğini belirtti. 

UYGULAMA 1 TEMMUZDA BAŞLADI

Emniyet Genel Müdürlüğü yayınladığı yazılı açıklamada, “Emniyet Genel Müdürlüğü ile Karayolları Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereğince, otoyollarda bulunan HGS/OGS gişelerindeki giriş-çıkış verileri esas alınarak, yurt genelindeki tüm otoyollarda (İzmir-Çeşme Otoyolu dahil, ancak İstanbul-Yalova-Bursa hariç) 1 Temmuz 2017 tarihinden itibaren Ortalama Hız Tespiti ve İhlal Yaptığı belirlenen taşıtların plakalarına ceza uygulanması’na başlandı” ifadelerini kullandı.

DETAYLI AÇIKLAMA YAPILDI

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan yazılı açıklamada sürücüler detaylı olarak bilgilendirildi. Açıklamada, ceza uygulamasının sürücülerin hız limitini aşması halinde uygulanacağı belirtilirken, "Araç sürücülerinin, yukarıda açıklanan ve İzmir-Çeşme arasındaki bölümün de dahil olduğu (İstanbul-Yalova-Bursa Hariç) otoyollarda, giriş ve çıkış gişeleri arasındaki zaman ve hızları esas alınarak hesaplanan ortalama Hız İhlali yapmamaları, ayrıca otoyollarda şerit kullanma kuralları ile işaretlere, işaretçilere ve hız limitlerine uymaları, anlık hızlarını ise araç cinslerine göre belirlenmiş olan ve bir örneği ekte bulunan tablodaki hız limitleri üzerine çıkarmamaları gerekmektedir" şeklinde belirtildi.

 

trafik yeni uygulama ceza uygulaması ortalama hız cezası nasıl olacak emniyet genel müdürlüğü açıklama