Teknoloji Bakanı, Gençlerin Beklediği Müjdeyi Verdi

TAKİP ET

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 'Deneyap Teknoloji Atölyelerine öğrenci seçimi için başvurular başladı.' dedi

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Deneyap Teknoloji Atölyelerine öğrenci seçimi için başvurular başladı.” dedi.

Bakan Varank, “81 ilde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi için gençlerimize söz vermiştik. Şimdi bu projenin ilk adımını 12 ilimizde atarak sözümüzü yerine getiriyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Cunhurbaşkanlığının 100 günlük icraat programı içerisinde de yer alan ve geleceğin teknoloji yıldızlarını yetiştirmeyi hedefleyen proje hayata geçiyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının koordine ettiği projeye TÜBİTAK, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’da destek veriyor.

Bakan Mustafa Varank, Türkiye genelinde kurulacak olan 100 Deneyap Teknoloji Atölyelerinde gençlerimizin öncelikle hayal edeceğini, sonra araştıracağını, daha sonra hayal ettiği projeyi geliştireceğini ve en sonunda da üreteceğini belirtti.

Bakan Varank, sözlerini şöyle sürdürdü;

“100 Deneyap Teknoloji Atölyelerinde ortaokul başlangıç ve lise başlangıç olmak üzere iki yaş grubuna 3 yıl süreyle eğitim verilecek. Bu eğitimler için hiçbir ücret ödenmeyecek. Biz, bu proje ile geleceğin bilim insanlarını, araştırmacılarını ve girişimcilerini keşfederek yeteneklerini geliştirmeyi hedefliyoruz. 2020 yılının sonuna kadar 81 ilimizde Deneyap Teknoloji Atölyeleri kurulmuş olacak.

Deneyap Türkiye’ye başvuru yapan öğrencilerimiz, iki aşamadan oluşan seçme sınavına girecek. Bu sınavların ilk basamağı olan yazılı sınav 17 Mart tarihinde belirlenen 12 ilde yapılacak. Bu sınava başvuru tarihi 14 Ocak itibariyle başlamış olup, 03 Şubat tarihinde son bulacak. Bu sınav için hiçbir ücret talep edilmeyecek. Öğrencilerimiz, Deneyap Türkiye için ayrıntılı bilgileri deneyapturkiye.org internet adresinden edinebilirler.”   

Deneyap Türkiye Mustafa Varank 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi