Tekirdağ'da Talihsiz İş Kazası! Fabrikada Asit Kazanı Devrildi: Çok Sayıda İşçi Yaralı

TAKİP ET

Tekirdağ Çerkezköy ilçesinde bulunan bir tekstil fabrikasında içerisinde sülfürik asit bulunan bir kazanın devrilmesi sonucunda 2'si ağır olmak üzere 9 işçinin yaralandığı öğrenildi.

Tekirdağ Çerkezköy ilçesinde bulunan bir tekstil fabrikasında içerisinde sülfürik asit bulunan bir kazanın devrilmesi sonucunda 2’si ağır olmak üzere 9 işçinin yaralandığı öğrenildi.

Olay, Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde yer alan Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir tekstil fabrikasında meydana geldi. Gelen bilgilere göre, fabrikada sülfürik asit doldurulduğu sırada kazanın devrilmesi sonucunda facia yaşandı. İçi sülfürik asit dolu kazanın devrilmesi sonucunda işçilerin üzerine asit sıçradı ve işçilerden Birol D., Nasır A., Yılmaz G., Nesimi B., Hüseyin T., Vedat K., Veysel B., Hamza Ü. ve Şerafettin A.’nın yaralandığı öğrenildi.

YARALILAR EKİPLER TARAFINDAN ÖZEL KIYAFET GİYİLEREK ÇIKARILDI

Yaşanan olay sonrasında ihbar üzerine fabrikaya çok sayıda itfaiye, sağlık ve UMKE ekipleri sevk edildiği öğrenildi. Yaralanan işçileri içeriden çıkartmak için özel kıyafet giydikleri öğrenilen ekiplerin içerdeki 9 yaralıyı çıkararak ambulanslarla Çerkezköy Devlet Hastanesine sevk ettikleri öğrenildi. 

İTFAİYE EKİPLERİ ASİTİ TEMİZLEDİ

Alınan bilgilere göre hastanede tedavileri devam eden işçilerden Birol D. ve Yılmaz G.’nin vücutlarında ağır yanıklar oluştuğu öğrenildi.İtfaiye ekipleri ise fabrikada yere dökülen asitleri temizleyerek fabrikadaki tehlikeyi giderdi. 

 

Tekirdağ Çerkezköy Tekstil fabrikası Sülfürik asit 9 işçi yaralandı Özel ekip İş kazası