Tarsus'ta yaşanan otobüs kazasında ölü sayısı 2'ye yükseldi 27 kişi yaralı

TAKİP ET

Tarsus, 21 Haziran 2023 - Mersin'in Tarsus ilçesinde yolcu otobüsü ile kamyonun çarpıştığı kazada ölü sayısı 2'ye yükseldi. Kazada 27 kişi yaralanırken, olayın güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı.

Kaza, dün sabah saat 06.00 sıralarında D-400 kara yolu Öğretmenler Mahallesi'nde meydana geldi. Antalya'dan Adana'ya seyir halinde olan Mehmet Nas yönetimindeki 07 ABS 327 plakalı yolcu otobüsü, Servet Kesen'in kullandığı 33 NYS 13 plakalı kamyon ile kavşakta çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle savrulan otobüs, park halindeki bir TIR'a çarptıktan sonra dere yatağına düştü. Kazayı gören çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yoğun çabaları sonucunda sıkışan sürücüler kurtarıldı. Ne yazık ki, otobüs şoförü Mehmet Nas hayatını kaybetti. Yaralanan kamyon şoförü Servet Kesen ve 27 yolcu ise ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Ancak, yapılan tüm müdahalelere rağmen Kesen kurtarılamadı.

KAZA ANI KAMERALARDA

Kaza sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında, güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, otobüsün kontrolsüz bir şekilde kavşağa giren kamyon ile çarpıştığı, ardından da park halindeki bir TIR'ın çekici kısmına çarparak dere yatağına uçtuğu görülmektedir. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.

Mersin Tartus trafik kazası ölüm haberi