Tanı konan toplam hasta sayısı kaç oldu? 17 Ağustos 2020 güncel koronavirüs tablosu

TAKİP ET

Çin Vuhan kentinde başlayan ve tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs salgını hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de insan sağlığını doğrudan tehdit eden bu salgın Mart ayından bu yana ülkemizdeki varlığını sürdürüyor.

Çin Vuhan kentinde başlayan ve tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs salgını hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de insan sağlığını doğrudan tehdit eden bu salgın Mart ayından bu yana ülkemizdeki varlığını sürdürüyor. Dünya geneline yayılan bu tehlikeli salgınla ilgili ülkemizdeki son durum yakından takip ediliyorz. Bugün Sağlık Bakanlığı güncel verileri paylaştı ve 17 Ağustos 2020 koronavirüs vakalarını kamuoyuna aktardı. İşte koronavirüs salgınıyla ilgili son güncel veriler ve tüm detaylar...

74.846 Yeni Test Yapıldı

Bakanlığın son paylaştığı verilere göre son 24 saat içinde 74.846 yeni test yapıldı. Son olarak 1.233 kişide koronavirüs tespit edilirken ülkemizde yapılan toplam test sayısı 5.800.088'e ulaştı.

Toplam Hasta Sayısı 250 Bini Aştı

Öte yandan son olarak tanı konan 1.233 kişi ile beraber ülkemizdeki toplam hasta sayısı 250.542'ye yükseldi. 


22 Vatandaşımız Daha Hayatını Kaybetti

Bugün virüs sebebiyle 22 vatandaşımız daha hayatını kaybetti. Açıklanan son rakamlarla beraber toplam vefat sayısı 5.996'ya ulaştı.

Toplam İyileşen Hasta Sayısı

Koronavirüsü yenerek sağlığına kavuşan hasta sayımız bugün 1.002 olarak açıklandı. Bu rakamlarla beraber ülkemizdeki iyileşen toplam hasta sayısı 231.971'e çıktı.


Sağlık Bakanı Koca'dan Değerlendirme

Sağlık Bakanlığı'nın kamuoyuyla paylaştığı güncel veriler üzerinde değerlendirmelerde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 11 Mart'tan bu yana tanı konan toplam hasta sayısının 250 bini geçtiğini vurguladı. Öte yandan hastalığı yayma potansiyeline sahip olan ve izole edilmiş olan aktif hasta sayısının 12.575 olduğunu belirten Sağlık Bakanı, yeni hastaların büyük kısmının ise kolay iyileşebildiğini ifade etti. Öte yandan Bakan Koca, salgındaki yayılımın tedavisi zor olan ağır hasta sayısını arttırdığı yorumunda bulundu.


 

koronavirüs 17 ağustos