Suudi Veliaht Prense Soğuk Duş! Duyunca Dondu Kaldı

TAKİP ET

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman Kuzey Afrika ülkesi Cezayir'e gitti. Cezayir ülke lideri Abdülaziz buteflika grip olduğu gerekçesi ile Suudi Prensi kabul etmedi.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman Cemal Kaşıkçı cinayetinin ardından ilk yurtdışı turuna çıktı. G20 zirvesine katılan Suudi Veliaht Prens Cezayir'de beklemediği bir sürprizle karşı karşıya kaldı. Cezayir lideri Abdülaziz buteflika grip olduğu gerekçesiyle Veliaht Prensle görüşemeyeceğiz açıkladı.

BAŞBAKAN GÖRÜŞTÜ

Suudi Prens Salman pazar günü Cezayir'e inerek Başbakan Ahmet Uyahya tarafından karşılandı. İki isim baş başa bir görüşme yaptı. Kuzey Afrika ülkesinden Yarın ayrılacak olan Prens G20 den önce gittiği Tunus'ta da protestolarla karşı karşıya kalmıştı. Tunuslular prensin gelmesi ile sokağa dökülerek ellerinde testereler taşımıştı. 2 Ekim tarihinde gazeteci Cemal Kaşıkçı Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda vahşi bir şekilde öldürüldü. Riyad yönetimi cinayeti günler sonra kabul etti Fakat cesedin yerini hala açıklamada. Arjantin'de düzenlenen G20 zirvesi boyunca Suudi Veliaht Prens Selman liderlerden beklediği yakınlığı göremedi. Cinayetin ardından ilk kez uluslararası toplumun önüne çıkan Prens Salman ile sadece Rusya devlet başkanı Vladimir Putin şakalaştı.

prens selman tunus cezayir Cezayir lideri Abdülaziz buteflika grip