Sri Lanka'da Sel Felaketi! Yaşanan Felakette 146 Kişi Öldü 112 Kişi Kayıp!

TAKİP ET

Güney Asya Ülkesi olan Sri Lanka'dan kötü haberler gelmeye devam ediyor. Önceki gün sel ve toprak kayması yaşanan bölgede ölü sayısının 146'ya ulaştığı bildirildi. 112 kişinin de kayıp olduğu ve hala arandığı bilgisi geldi. İşte yaşanan sel felaketi ile ilgili detaylar.

Güney Asya Ülkesi olan Sri Lanka’dan kötü haberler gelmeye devam ediyor. Önceki gün sel ve toprak kayması yaşanan bölgede ölü sayısının 146’ya ulaştığı bildirildi. 112 kişinin de kayıp olduğu ve hala arandığı bilgisi geldi. İşte yaşanan sel felaketi ile ilgili detaylar.

Geçtiğimiz gün Güney Afrika’da bulunan Sri Lanka’da sel ve toprak kayması yaşandı. Sri Lanka Afet Yönetim Merkezi tarafından yayınlanarak duyurulan olayda 146 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Gelen açıklamaya göre, ülkenin batı ve güney kısımlarında şiddetli yağışlardan meydana gelen sel ve heyelandan sonra ölü sayısının 146’ya çıktığı ve 112 kişinin de kayıp olduğu belirtildi. 

Sel felaketi sonrasında tutulan raporda kötü hava koşullarından dolayı 52 kişinin de yaralandığı belirtildi. Yaşanan sel ve heyelan felaketinden toplamda 442 bin 299 kişi etkilendi. 
Meydana gelen sel felaketi sonrasında verilere göre en az 100 bin kişi yerinden oldu. Afet Yönetim Merkezinden gelen açıklamaya göre meydana gelen kuvvetli yağışın su seviyesini yükseltmesi nedeni ile bazı bölgelerde acil tahliye uyarıları yapıldı. 

 

sri lankada sel felaketi güney asya sri lankada sel sel ve heyelan can aldı 146 kişi hayatını kaybetti