Son Dakika! Terör Örgütü PKK'ya Ağır Darbe

TAKİP ET

Milli İstihbarat teşkilatı ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ortaklaşa düzenlenen operasyonda terör örgütü PKK elebaşı Cemil Bayık'ın en yakın adamlarından olan Rıza Altun ve beraberindekiler kandil'e yönelik hava Harekatı ile vuruldu.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre MİT ve TSK tarafından ortak yürütülen operasyonda 21 Mart Perşembe günü PKK elebaşı Cemil Bayık’ın En yakın adamlarından olan Rıza Altun ve beraberindeki isimler kandil'e yönelik kara harekatı sonucunda etkisiz hale getirildi.
Düzenlenen operasyonda aralarında PKK'nın Sözde Dış İlişkiler sorumlusu "Navdar"  kod adlı Mikail Özdemir, sözde PKK'nın Sözcüsü "Serhat Varto" kod isimli Emrullah  Dursun ve sözde Kandil Bölgesi Sorumlusu "Sinan Sor" kod adlı Ali Aktaş'ın  bulunduğu üst düzey örgüt mensupları öldürüldü. 
Terörist Rıza Altun'un kandilin İran sınırına yakın bölgede bir toplantı yapacağını MİT tarafından öğrenilmesi üzerine operasyon hazırlıkları başladı. Operasyon kapsamında Rıza Altun’un kullanabileceği bütün yollar ve araçlar kontrol altına alındı. PKK'nın Tepe kadrosunda bulunan teröristin Mikail Özdemir ve Emrullah Dursun ile kandilin İran sınırı yakınlarındaki Abu bakra  köyüne gittiği İHA ile tespit edildi. Bunun üzerine Türk Silahlı kuvvetlerine ait F16 uçakları tarafından hava Harekatı yapılması için gerekli koordineler kuruldu.
Hazırlıkların tamamlanması ile birlikte 21 Mart Perşembe günü öğle saatlerinde MİT tarafından tespit edilen hassas koordinat hava Harekatı ile tam isabetle vuruldu.
Hareket sonucunda PKK'nın dış temaslarını kontrol eden terörist Mikail Özdemir ve örgütün Sözde Dış İlişkiler konu kesin de faaliyet gösteren Emrullah Dursun'un da aralarında bulunduğu üst düzey örgüt mensupları öldürüldü.

son dakika MİT TSK PKK operasyon kandil son dakika haberi