Son Dakika! Rusya'da AVM'de Yangın Faciası: Çoğu Çocuk 53 Kişi Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

Son dakika haberi… Rusya'nın orta güney kesiminde bulunan Kemerovo şehrinde bulunan bir AVM'de yangın çıktı. Facianın yaşandığı alışveriş merkezinde ölen kişi sayısı 53 oldu.

Son dakika haberi… Rusya’nın orta güney kesiminde bulunan Kemerovo şehrinde bulunan bir AVM’de yangın çıktı. Facianın yaşandığı alışveriş merkezinde ölen kişi sayısı 53 oldu. 

Rusya Soruşturma Komitesi, Kemerovo şehrinde bir alışveriş merkezinde çıkan yangında ölü sayısının arttığını duyurdu. Yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 53’e yükseldi. 

70 KİŞİNİN KAYIP OLDUĞU ÖNE SÜRÜLÜYOR
Rusya basınında yer alan haberlere göre 70 kişiye henüz ulaşılamadı. Kayıp olan 70 kişiden 40’ının çocuk olduğu iddia ediliyor. 

YANGIN ÇOCUK OYUN ALANI VE SİNEMANIN BULUNDUĞU KATTA ÇIKTI
AA’da yer alan haberlere göre yangın, Kemerovo şehir merkezinde bulunan alışveriş merkezinin en üst katında, çocuk oyun alanı ve sinema salonlarının bulunduğu kattta çıktı. Yangında içeride çok sayıda kişinin mahsur kaldığı iddia edildi. Kısa süre içerisinde görgü tanıklarının çektiği fotoğraflar ve videolar da sosyal medyada paylaşılmaya başlandı. 

20 KİŞİ SAĞ OLARAK KURTARILDI
Yangın nedeniyle AVM içerisinde bulunan 2 sinema salonunun çöktüğü, bu nedenle de itfaiye ekiplerinin bazı bölümlere ulaşamadığı belirtildi. 210 kişiden oluşan arama kurtarma ekibi, olay yerinde yaptıkları çalışmada 20 kişiyi kurtarmayı başardı. 

ÇAVUŞOĞLU'NDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYINLADI
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Rusya'da çıkan yangın hakkında bir mesaj yayınlayarak, “Rusya'nın Kemerovo kentinde çıkan yangında çok sayıda insanın hayatını kaybetmesinden üzüntü duydum. Rus halkına ve devletine başsağlığı, yangında yakınlarını kaybedenlere sabır dilerim.'' ifadelerini kullandı. 

 

rusya AVM yangın son dakika son dakika haberi rusya haberleri dünya haberleri